Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρoμπάϊ: Πριν τις εκλογές, οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου

Ρoμπάϊ: Πριν τις εκλογές, οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.11.2011 | 07:32
Πρώτη δημοσίευση: 25.11.2011 | 07:23

Την ανάγκη να «τρέξει» και να ολοκληρώσει την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου των Βρυξελλών η νέα κυβέρνηση πριν η Ελλάδα πάει σε εκλογές τόνισαν Γ. Παπανδρέου και Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συζήτησαν τις πρόσφατες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο δύσκολο, αλλά καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας έργο, που έχει μπροστά της η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει ανάγκη τη στήριξη όλων για να ολοκληρώσει το έργο της εφαρμογής των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, πριν η χώρα εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.

Κεντρικός στόχος της νέας κυβέρνηση είναι η διασφάλιση της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ, ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου στον πρόεδρο της ΕΕ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης, τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και γενικότερα στην ευρωπαϊκή οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε την ανάγκη άμεσης υιοθέτησης γενναίων αποφάσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αρχής γενομένης από την έκδοση ευρωομολόγων.

Τη συγκεκριμένη άποψη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει παγίως (τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) και την Τετάρτη επανέφερε ορμητικά στο προσκήνιο της επικαιρότητας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαδήμος: Πέρασε τις εξετάσεις η επιστολή Σαμαρά - 12/12 ξανάρχεται η τρόικα

Η επιστολή Σαμαρά αναβάλει τις εκλογές


   Διαδώστε αυτό το άρθρο