Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ροντούλης: Κάλλιο τσίπουρα με τον τσοπάνη, παρά Κολωνάκι

Να κάνει τους κτηνοτρόφους “περιζήτητους γαμπρούς” επιδιώκει ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Αναπτυξης Αστέριος Ροντούλης ενώ, όπως λέει, ετοιμάζει πρόταση για να προωθηθούν τα ελληνικά προϊόντα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο “Πρώτο Θέμα”, το πρώτο που έκανε όταν έμαθε την υπουργοποίησή του ήταν αν πάει στον Τίρναβο όπου γεννήθηκε για να γιορτάσει με τους συμπατριώτες του πίνοντας τσίπουρα και τρώγωντας τοπικούς μεζέδες.

“Αυτοί είναι οι φίλοι μου και δεν τους αλλάζω” αναφέρει ο κ. Ροντούλης, προσθέτοντας: “Δεν προέρχομαι από τζάκι, ξεκίνησα από τον Τίρναβο και μεσα από τη ροή των συγκυριών έφτασα να είμαι σήμερα υφυπουργός στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου. Οι γονείς μου ήταν αγρότες. Δεν έχω πατήσει ποτέ στο Κολωνάκι και προτιμώ να πίνω τσίπουρο με τον τσοπάνη. Νιώθω άνετα στην επαρχία”.

Όσον αφορά τα σχέδιά του στο υπουργείο αναφέρει ότι φιλοδοξεί να κάνει τους νέους να γυρίσουν στην περιφέρεια. “Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί κάποιος μια κτηνοτροφική μονάδα. Πρέπει να λειτουργούν ταυτόχρονα στο μυαλό τους δεκάδες παράγοντες. Έχουν ευθύνη. Ακούω κοπέλες να λένε: εγώ δεν θα παντρευτώ κτηνοτρόφο. Αυτό λέγεται προκατάληψη και κοινωνικός ρατσισμός. Θα αποκτήσουν τη φήμη που τους αρμόζει. Πώς μπορει΄να γίνει αυτό; Με την προσέλκυση νέων και μορφωμένων ανθρώπων. Υπάρχει ένα πρόγραμμα διάθεσης αγροτικών γαιών. Μιλάμε για ένα εκατομμύριο στρέμματα”.

Επίσης σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση σε συνεργασία με τον υπουργό κ. Σκανδαλίδη ώστε οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ με νομοθετική ρύθμιση να υποχρεούνται να έχουν στα ράφια τους και τοπικά προϊόντα. “Για παράδειγμα σε σούπερ μάρκετ στο Βόλο ένα 20% του γάλακτος θα πρέπει να προέρχεται από την τοπική βιομηχανία, τη συνεταιριστική. Θα ενισχυθούν η τοπική οικονομία και η αγοραστική δύναμη επομένως και οι πωλήσεις” λέει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε