Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ρουκέτες” ΣΥΡΙΖΑ κατά Ν.Δ: “Στρώνει το χαλί για την άνοδο της Χρυσής Αυγής”

“Ρουκέτες” ΣΥΡΙΖΑ κατά Ν.Δ: “Στρώνει το χαλί για την άνοδο της Χρυσής Αυγής”

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου εξαπέλυσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι «η ΝΔ όχι μόνο μπλοκάρει την κατάθεση του νομοσχεδίου, αλλά κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να στρώσει το χαλί στην άνοδο της Χρυσής Αυγής».

Ως προς το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η θέση του κόμματος ήταν και είναι σαφής:

«Είναι απαραίτητη η θέσπιση και η εφαρμογή ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που θα δρα απαγορευτικά στη ρατσιστική βία και θα βάλει τέλος στην ασυλία των εγκλημάτων εις βάρος των μεταναστών».

Την ίδια στιγμή, προσθέτει, «διαχωρίζουμε την προπαγάνδιση και την προπαρασκευή του εγκλήματος από τη διακίνηση ακόμα και των πιο αποκρουστικών ιδεών, με το δεδομένο ότι είναι εξόχως επικίνδυνος ο περιορισμός στην ελευθερία της έκφρασης. Είναι, επίσης, αυτονόητο ότι από μόνο του το οποιοδήποτε νομοθετικό πλαίσιο δεν μπορεί να απαντήσει στον ρατσισμό, αν δεν συνοδεύεται από την καταπολέμηση των γενεσιουργών, κοινωνικών και οικονομικών αιτιών του».

Για τη στάση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει επίσης ότι στην προσπάθειά της να προβεί σε ατυχείς επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, η ΝΔ ξεχνά μια όχι και τόσο «μικρή λεπτομέρεια» σε σχέση με το 2012, που δεν είναι άλλη από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και την άνοδο της ρατσιστικής βίας.

Επιτέλους, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, να ενημερώσει η ίδια τον κ. Ρουπακιώτη, αλλά και την ελληνική κοινωνία σχετικά με τις προθέσεις της. Η υποκρισία έχει και τα όριά της, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Επαναστάτησαν» οι ιερείς της Αιγιάλειας για τον αντιρατσιστικό νόμο

Κύκλοι Μαξίμου: Τερατούργημα το αντιρατσιστικό – Θα “παρκάρει” στη Βουλή

Ρουπακιώτης: Το αντιρατσιστικό δεν φωτογραφίζει κανέναν

Απειλεί με παραίτηση ο Ρουπακιώτης εάν δεν ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο – Αυστηρό μήνυμα στο Μαξίμου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε