Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ρουκέτες” Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ και το πρόγραμμα που “δε βγαίνει”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά τους “53” και ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα, μάλιστα, του Συνεδρίου του κόμματος!

Σε μια έντονα συναισθηματική ομιλία από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε τόσο σε λάθη κατά την πορεία της διαπραγμάτευσης όσο και στη μνημονιακή συμφωνία. Για την τελευταία, μάλιστα, σημείωσε ότι είναι ακραία νεοφιλελεύθερης αντίληψης και επομένως η πατρότητάς της δεν πρέπει να υιοθετηθεί.

Αυτό, πάντως, που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η αναφορά του για τις ιδιωτικοποιήσεις. Συγκεκριμένα, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε: “Αυτό που μας δεσμεύει για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι όσα είπαμε τον Σεπτέμβριο (σ.σ. του 2015) στον λαό. Δεν ήταν η παραχώρηση του 17% της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ σε αυτά που μας έδωσε εντολή να κάνουμε ο ελληνικός λαός“.

Αυτή ακριβώς η αναφορά, αποτελεί αιχμή εναντίον του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, με τον οποίο ο υπουργός Ενέργειας βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα.

“Δεν βγαίνει το πρόγραμμα”!

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε όμως κι άλλα… ενδιαφέροντα. “Συλλογική αυτοκριτική που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Έλειψε το πολιτικό καθοδηγητικό κέντρο σε κρίσιμες αποφάσεις” είπε ο υπουργός Ενέργειας, για να συνεχίσει:

“Πέρα από τα πεδία της αντιπαράθεσης και της διαπραγμάτευσης που κερδίσαμε πολλά πράγματα η εκάστοτε αντιπαράθεση με τους θεσμούς εξαρτάται από τους εκάστοτε συσχετισμούς. Αν η απομείωση του χρέους συνοδεύεται από νέο μνημόνιο αυτό θα πρέπει να απαντηθεί. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό το πρόγραμμα βγαίνει. Δεν μπορούμε να γίνουμε φορείς ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που βλέπουν την υγεία, την παιδεία ως εμπόρευμα. Δεν υιοθετούμε το πρόγραμμα, είναι ξένο με μας.

Το κόμμα είναι ενιαίο και θα έχουμε αποκαταστήσει τον πραγματικό χαρακτήρα των τάσεων ως συλλογικά όργανα και όχι με προσυννενοήσεις από πριν. Να ανατρέχουμε στα μεγάλα ιδανικά μας για να στοχεύουμε στον ορίζοντα του κοινωνικού μετασχηματισμού”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε