Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Ρουκετοπόλεμος” υπουργών με τους δικαστές για το χτύπημα στο Mall – Κύκλοι Δένδια: Εξαιτίας μειοψηφίας δικαστών διαφεύγουν τρομοκράτες”

“Ρουκετοπόλεμος” υπουργών με τους δικαστές για το χτύπημα στο Mall – Κύκλοι Δένδια: Εξαιτίας μειοψηφίας δικαστών διαφεύγουν τρομοκράτες”

– Η πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων για Δένδια: “Επιβάλλεται να αποφεύγονται απαξιωτικές δηλώσεις”
– Κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για δικαστές: “Και οι κρίνοντες κρίνονται”
– Κ.Μητσοτάκης: “Δεν έχω την ίδια εμπιστοσύνη στους δικαστές όπως έχω στο υπουργείο
– Πεδίο αντιπαράθεσης το ότι έχουν εξαφανιστεί Μαζιώτης και Ρούπα

Το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο The Mall ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει σε όλο της το μεγαλείο η άγρια κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και των δικαστών.

Μετά τις αιχμές των δικαστών για τις ικανότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναφέρουν χαρακτηριστικά πως “και οι κρίνοντες κρίνονται”.

Οι κύκλοι του υπουργείου ανάβουν το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ της αστυνομίας και των δικαστών, αναφέροντας πως “είναι σίγουρο πως εξαιτίας παραλείψεων μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, σήμερα διαφεύγουν των συνεπειών του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες, αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις. Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς δεν έχουν προκαλέσει την ανησυχία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξ όσων γνωρίζουμε”.

Μάλιστα, οι κύκλοι αναφέρουν πως ο ίδιος ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του δεν είχε στραφεί κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικαστικών λειτουργών, αλλά αναφερόταν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει τα εύλογα ερωτήματα των μέσων ενημέρωσης, της κοινής γνώμης και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου στη χώρα μεταξύ των οποίων και πολλών δικαστών. 

Και τελικά οι κύκλοι καταλήγουν με σαφέστατες αιχμές κατά των δικαστών, σημειώνοντας πως “η απονομή της Δικαιοσύνης απαιτεί όντως αίσθηση του καθήκοντος. Αλλά αυτό αποδεικνύεται στην πράξη και όχι δια των ανακοινώσεων των δικαστικών ενώσεων”.

Λίγο νωρίτερα η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κα Θάνου είχε δηλώσει με νόημα πως “επιβάλλεται να αποφεύγονται δηλώσεις των πολιτικών και ειδικότερα αυτών που είναι μέλη της κυβέρνησης, με τις οποίες αποδοκιμάζονται δικαστικές αποφάσεις ή επικροτούνται ανάλογα με το εάν αυτές είναι ή όχι κατά περίπτωση αρεστές. 

Η  πρόεδρος της ΕΔΕ σε δήλωση-απάντησή της επισημαίνει, ότι «οι πολιτικοί γενικότερα και ειδικότερα εάν αυτοί αποτελούν και μέλη της κυβέρνησης οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι όταν αναφέρονται στους χειρισμούς ή στις αποφάσεις των δικαστικών λειτουργών».

Μάλιστα, πολύ περισσότερο, τόνισε η κ. Θάνου, πρέπει «να αποφεύγονται δηλώσεις με απαξιωτικό για τους δικαστικούς λειτουργούς περιεχόμενο, όπως η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, σε βάρος του δικαστού (προέδρου Εφετών), ο οποίος, ως ειδικός ανακριτής, χειρίζεται τις υποθέσεις της τρομοκρατίας και ο οποίος, σημειωτέον, με τους μέχρι σήμερα χειρισμούς του, έχει αποδείξει, κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο, ότι διαθέτει το ηθικό ανάστημα και την τόλμη, που απαιτούνται και ότι ασκεί με ακεραιότητα και αυξημένη ευσυνειδησία τα ιδιαίτερα επαχθή και επικίνδυνα καθήκοντα που έχει αναλάβει».

Και καταλήγει η πρόεδρος της Ένωσης: «Υπενθυμίζουμε, ότι παρόμοιες δηλώσεις και παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, προκαλούν κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών και αποτελούν πλήγματα στο κράτος δικαίου και στην ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Νωρίτερα, παρέμβαση στο θέμα είχε κάνει και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν έχει την ίδια εμπιστοσύνη που έχει στην  ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και στην Ελληνική Αστυνομία, σε κάποιους λειτουργούς της Θέμιδος.

Μάλιστα, κατηγόρησε τους δικαστές, λέγοντας πως κάποιοι δικαστές “εθελοτυφλούν μπροστά στην πρόκληση που η τρομοκρατία συνιστά για την έννομη τάξη. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι δεν μπορεί να περνάει ένα 18μηνο και οι δικαστικές αρχές να μην μπορούν να δικάσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση και κατηγορούμενοι για συμμετοχή τους στον “Επαναστατικό Αγώνα” όπως ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, σήμερα, να κυκλοφορούν ελεύθεροι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το”Κίνημα 12 Φλεβάρη” υποψιάζονται για την έκρηξη στο Mall – Είχε τοποθετήσει την βόμβα στο ΜΕΤΡΟ τον Φεβρουάριο του ’12

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε