Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ρουπακιώτης: Η τρομοκρατία είναι ιδεολογικό φαινόμενο

Ρουπακιώτης: Η τρομοκρατία είναι ιδεολογικό φαινόμενο

Η τρομοκρατία δεν είναι κοινωνικό, αλλά ιδεολογικό φαινόμενο, υποστηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο “ΒΗΜΑ” διαπιστώνει μεταξύ άλλων ότι το νέο στοιχείο που προβάλλεται από τις τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες είναι η “εκφορά ενός γενικού και αδιάκριτου μίσους, είτε αυτό εκδηλώνεται με τυφλά είτε με στοχευμένα χτυπήματα”.

Ο κ. Ρουπακιώτης εκτιμά ότι τα πολιτικά κόμματα οφείλουν, “στην κατάσταση που βρέθηκε η κοινωνία μας, να αναζητήσουν συγκλίσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, γι΄αυτό και η καταλαγή στις μεταξύ τους σχέσεις είναι αναγκαία” και επισημαίνει ότι “η διατύπωση σκληρών αξιολογικών κρίσεων βλάπτει”.

Απαντώντας σε ερώτηση αν “υπάρχουν δυνάμεις που ενθαρρύνουν το φαινόμενο της τρομοκρατίας”, απαντά: “Αν εννοείτε πολιτικές δυνάμεις από τις υπάρχουσες στο κοινοβούλιο, πέραν μιας που ενθαρρύνει τη ρατσιστική βία, δεν δέχομαι ότι υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη που να υπερασπίζεται την τρομοκρατία”.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, παράλληλα, παίρνει αποστάσεις από δηλώσεις για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης σε υποθέσεις τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι “ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ανεξαρτησία και αξιοπιστία των δικαστικών λειτουργών αποτελεί πλήγμα στο κράτος δικαίου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Πυρήνες της Φωτιάς βγάζουν βιβλίο

 

Νεα στοιχεία: Η γυναίκα του Mall είναι η γυναίκα του… μετρό Αιγάλεω

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε