Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρουσφετολογικό όργιο στη Βουλή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μονιμοποιήθηκαν 232 άτομα. “Πρωταθλητές” στους διορισμούς Σιούφας και Καραμανλής.

 

Οπως αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, πρόκειται για 232 άτομα, που απασχολούσαν οι βουλευτές και τα κομματικά γραφεία με καθεστώς μετακλητού υπαλλήλου. Τον Ιούνιο του 2008 ο Δ. Σιούφας ψήφισε διάταξη προκειμένου μετα τις εκλογές να περάσουν στο καθεστώς του υπαλλήλου της Βουλής. Ετσι, ο αριθμός των υπαλλήλων του κοινοβουλίου ξεπέρασε τους 1.800!  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, παρα το γεγονός οτι είναι υπεράριθμοι, αφού δεν υπάρχει ουσιαστική δουλειά για όλους, παίρνουν χρήματα τα υπερωρίες και οδοιπορικά, ποσά που περιόρισε ο Φ. Πετσάλνικος.
 
Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρωην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής άνοιξε το δρόμο για να μετατεθούν στη Βουλή οι περισσότεροι υπάλληλοι του Μεγάρου Μαξίμου, εν όψει της επερχόμενης εκλογικής ήττας. “Πρωταθλητής” όμως αναδεικνύεται ο Δημήτρης Σιούφας αλλά και ο γενικός του γραμματέας Νίκος Στεφάνου οι οποίοι φρόντισαν να “βολέψουν” μεγάλο αριθμό υπαλλήλων.
 
Στη λίστα των βουλευτών που διόρισαν “δικούς τους” ανθρώπους περιλαμβάνονται επίσης ονόματα απο τη ΝΔ όπως Α.Ψαρούδα -Μπενάκη, Κων. Μητσοτάκης, Ελ. Παπαδημητρίου και Γ. Τραγάκης αλλα και απο το ΠΑΣΟΚ όπως Κ. Σημίτης, Απ. Κακλαμάνης. Το δικό τους μερίδιο έχουν επίσης ο Γ. Κατατζαφέρης, ο Α. Αλαβάνος, ο Θ. Λεβέντης και ο Γ. Δραγασάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε