Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σ. Ξυνίδης: Η ανάπτυξη θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα

Σ. Ξυνίδης: Η ανάπτυξη θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα

Μιλώντας σε ακροατήριο παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Ξυνίδης επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που -όπως είπε- πρέπει να έχει η Θεσσαλονίκη σε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας.

Στην «έξοδο από το τέλμα» μπορεί να οδηγήσει την ελληνική οικονομία η ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, η οποία, «στην παρούσα συγκυρία θα κρίνει τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας για την ανάπτυξη», τόνισε, στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης.

Μιλώντας σε ακροατήριο παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Ξυνίδης επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που -όπως είπε- πρέπει να έχει η Θεσσαλονίκη σε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας. «Η Θεσσαλονίκη είναι ένας πολύ ζωντανός οργανισμός, τόσο σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις της, όσο και την καινοτομία, με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας», τόνισε. Σε σχέση με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτός θα συμβάλει αποφασιστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς, παρουσίασε στον κ. Ξυνίδη την πάγια θέση του φορέα για την ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής εξαγωγών. «Η χώρα θα βγει από το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται σήμερα, μόνο με την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της, δηλαδή μόνο αν από μια εσωστρεφή οικονομία μετατραπεί σε μια εξωστρεφή, που θα βασίζεται στην παραγωγή και όχι στην κατανάλωση», είπε ο κ. Λακασάς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε