Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σ. Μάνος: “Μπούρδες τα περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ”

Σ. Μάνος: “Μπούρδες τα περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ”

Την ανασύνταξη των δυνάμεων και θέσεών τους επιχειρούν στο κόμμα της Δράσης του Στ. Μάνου, καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Αν και ο κ. Μάνος χαρακτήρισε από το twitter “μπούρδες” τη “φημολογία” που τον φέρει να συνομίλησε με τον Ευ. Βενιζέλο, διαπραγματευόμενος συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Δράσης έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ενός μετώπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ και Δράσης, το οποίο θα έχει φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό “με κάθε τίμημα” και μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα.

Μάλιστα λίγες ώρες πριν, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, προχώρησε ένα βήμα ακόμη, μιλώντας για τη δημιουργία ενιαίου κόμματος από τους τέσσερις αυτούς κομματικούς σχηματισμούς-προκειμένου να ξεπεραστεί και το κώλυμα που προκύπτει από τον εκλογικό νόμο για τις υποψηφιότητες συνασπισμών-υπό νέα, αξιόπιστη ηγεσία.

Ως προς τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έχει προχωρήσει ως τον “αρραβώνα” με τη ΝΔ, σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα, ο κ. Μάνος δήλωσε ότι άκουσε από τα ΜΜΕ για παράλληλες συνομιλίες της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ, κάτι το οποίο δεν θεώρησε αποτρεπτικό για συνέχιση των επαφών των δύο κομμάτων.

Ο Θ. Τζήμερος, της νεοσύστατης Δημιουργίας Ξανά, με τον οποίο επίσης έγιναν κάποιες κρούσεις προσέγγισης, φαίνεται ότι ακολουθεί δική του πορεία, προσεγγίζοντας προσωπικότητες εκτός πολιτικής και τηρώντας μέχρι στιγμής το προεκλογικό του σύνθημα “πολιτική χωρίς πολιτικούς”.

Πάντως στη Δράση ακολουθούν “σιγή ιχθύος”, με το επιχείρημα ότι οι διεργασίες βρίσκονται σε ευαίσθητο σημείο και οι στιγμές είναι κρίσιμες, ενώ η ΚΕ του κόμματος έχει εξουσιοδοτήσει τον ίδιο τον πρόεδρο για τις επαφές με κόμματα και προσωπικότητες που κινούνται στον φιλοευρωπαϊκό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επαφές Μάνου-Βενιζέλου;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε