Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Σ. Βαλυράκης: “Ενδιάμεσος” ο Κάτσικας – Σήμερα τα ονόματα πολιτικών-δημοσιογράφων που πήραν δώρα

Σ. Βαλυράκης: “Ενδιάμεσος” ο Κάτσικας – Σήμερα τα ονόματα πολιτικών-δημοσιογράφων που πήραν δώρα

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί και ο επιχειρηματίας Μ. Κάτσικας.

Το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής θα περάσει στις 3 το μεσημέρι, ο Επικεφαλής του πρώην ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, προκειμένου να ενημερώσει για τα χρήματα και τα δώρα από τη Siemens, προς πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους. 

Στο μεταξύ, στην Εξεταστική το βράδυ της Παρασκευής, έφτασαν 6 νέοι φάκελοι από την ανακρίτρια κ. Νικολακέα, που αφορούν στους λογαριασμούς του Μάριου Κάτσικα – σε τραπεζικό λογαριασμό του οποίου, στην Ελβετία, μπήκαν χρήματα από «μαύρα ταμεία» της Siemens – ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να ξανακληθεί για κατάθεση στην Επιτροπή. 

Τέλος, όπως έγινε γνωστό η κα Νικολακέα κατέσχεσε το σκληρό δίσκο του υπολογιστή της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου.

Την ίδια ώρα, «υπάρχει σκάνδαλο Siemens μαύρου πολιτικού χρήματος» αλλά ο ίδιος… δεν έχει καμία σχέση…! Αυτό δήλωσε ούτε λίγο – ούτε πολύ στην Εξεταστική Επιτροπή ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος κατέθεσε με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης (επί Ν.Δ.) για το θέμα του C4i. 

Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στην 5η τροποποιητική συμφωνία, που αφορά στην τμηματική παραλαβή του έργου ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, και φέρει την υπογραφή του, κατέθεσε πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έπραξε. Τόνισε δε, πως η κοινοπραξία SAIK είχε υποβάλει αίτημα για διαιτησία, και πως προκειμένου να την αποσύρει – καθώς, όπως είπε μια τυχόν δίκη θα ήταν σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος – ο ίδιος υπέγραψε υπέρ της μερικής παραλαβής. 

Υποστήριξε ότι με την τροποποίηση που υπέγραψε, μείωσε το κόστος κατά 13% και.. δημιούργησε τη νομική βάση για να μπορεί ο σημερινός υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, να διεκδικεί αποζημιώσεις. 

Ο πρώην Υπουργός κατέθεσε με κατηγορηματικό τρόπο Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας πως δεν ήρθε ποτέ σε καμία επαφή με ανθρώπους της Siemens, ενώ δήλωσε πως την περίοδο εκείνη υπήρχε συνεχής παρέμβαση της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και ότι με την παραγγελία του C4i ουσιαστικά… «ο Σημίτης αγόρασε Ειρήνη». Παράλληλα «κάρφωσε» τον πρώην Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Ρις, λέγοντας πως «λειτουργούσε όχι ως πλασιέ που πούλαγε σόγια, αλλά πλασιέ που εξασφάλιζε πολιτική προστασία». 

Αιχμές Βαλυράκη κατά Ντόρας και Ζαγοριανού

«Καρφιά» κατά της Ντόρας Μπακογιάννη άφησε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, με αφορμή την μετάφραση των λέξεων “Cabinet Man” σε… «άνθρωπο του Υπουργικού Συμβουλίου» από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, την περίοδο που εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών. «Το ‘Cabinet Man’ είναι ευθύνη του Υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., που είχε την πολιτική εποπτεία του μεταφραστικού» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Βαλυράκης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, εξαπέλυσε βολές και κατά του ανακριτή Ζαγοριανού, κατηγορώντας τον ότι διάπραξε «παρανομία» στέλνοντας υλικό δικογραφίας για μετάφραση στο ΥΠΕΞ. Όπως είπε, όφειλε κατά νόμο να ορίσει αυτός μεταφραστή και να τον ορκίσει…! 

Να κληθεί ο Μητσοτάκης ζητά ο ΛΑΟΣ…

Την απειλή αποχώρησης από την Εξεταστική, αν δεν γίνουν δεκτά μια σειρά αιτημάτων του, εκτόξευσε σήμερα το ΛΑΟΣ. Μεταξύ άλλων ζητά να κληθεί να καταθέσει ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. Κων. Μητσοτάκης και να ερευνηθεί αν… μικρό κεντροδεξιό κόμμα, χρηματοδοτήθηκε από τη Siemens.

Διαβάστε επίσης:

Ύποπτες κινήσεις με τη λίστα ονομάτων που πήραν δώρα από τη Siemens

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε