Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωση για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ η απόφαση του Αρείου Πάγου

ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωση για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ η απόφαση του Αρείου Πάγου

Δικαίωση του πολύχρονου αγώνα τους χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι με αυτήν «μπαίνει οριστικό τέλος στις διώξεις που είχε εξαπολύσει η κυβέρνηση Σαμαρά ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών αυτών στην αξιοπρεπή εργασία».

Επισημαίνει παράλληλα ότι σε πρόσφατη συνέντευξη του ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την ειδικότητα των καθαριστριών ως “αχρείαστη” για το Δημόσιο και «πρότεινε την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, αποσιωπώντας το πολλαπλάσιο κόστος των εργολάβων καθαριότητας για το Δημόσιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε παράνομη η απόλυση των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Σαμαρά, δικαιώνει τον πολύχρονο αγώνα τους, ο οποίος είχε στηριχτεί από ένα εξαιρετικά μαζικό και πολύμορφο κίνημα. Η πρώτη δικαίωσή τους είχε έρθει με την επαναπρόσληψή τους από την παρούσα κυβέρνηση ήδη από τον Ιούνιο του 2015.

Με την απόφαση, μπαίνει οριστικό τέλος στις διώξεις που είχε εξαπολύσει η κυβέρνηση Σαμαρά ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών αυτών στην αξιοπρεπή εργασία. Υπενθυμίζεται δε πως ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, χαρακτήρισε την ειδικότητα των καθαριστριών ως “αχρείαστη” για το Δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, αποσιωπώντας το πολλαπλάσιο κόστος των εργολάβων καθαριότητας για το Δημόσιο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε