Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση “χάιδευε” τη Χρυσή Αυγή για να μην πάρουμε εμείς ψήφους

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση “χάιδευε” τη Χρυσή Αυγή για να μην πάρουμε εμείς ψήφους

Οι επιπτώσεις από την εφαρμογή των Μνημονίων στην ελληνική κοινωνία, σε συνδυασμό με την κυβερνητική στάση, που «χάιδευε το τέρας», είναι τα πραγματικά αίτια που εξέθρεψαν την Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανεπίσημο σημείωμά του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά και παράλληλα υπογραμμίζει τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, τονίζοντας ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι η πολιτική δύναμη που εξασφαλίζει την ασφάλεια, την κοινωνική συνοχή και την πραγματική δημοκρατία απέναντι στην κυβέρνηση της ανωμαλίας και της κοινωνικής καταστροφής».

Όπως αναφέρεται στην ανάλυση, το τέρας του νεοναζισμού κατάφερε να σηκώσει κεφάλι εξαιτίας της μνημονιακής βαρβαρότητας και χάρη στις σχέσεις του, τόσο με το κράτος, όσο και με επιθετικές μερίδες του Κεφαλαίου. Δηλαδή, προσθέτει, κάποιοι καλλιέργησαν το έδαφος για να φουντώσει. Διαχρονικά, θέτοντας σε ασυλία το ρατσιστικό μίσος (όπως προκύπτει και από την έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη, αλλά και από κυβερνητικές επιλογές, όπως η μη ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου), ακόμη και αναπαράγοντάς το, ιδιαίτερα στην προσπάθεια τους προεκλογικά να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα από το μνημόνιο στην υποτιθέμενη απειλή από τους μετανάστες.

Συνεχίζοντας το «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, η κυβέρνηση συνέχιζε την αξιοποίησή της προκειμένου να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει δε ότι «χάιδευαν το τέρας και το έβαζαν στα σπίτια μας ως χαριτωμένο κατοικίδιο, μέσα από τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες τους. Στόχος τους ήταν η λαϊκή αγανάκτηση να κατευθυνθεί προς την Χρυσή Αυγή, για να μην πάει στην αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τότε ήταν που ο κ. Σαμαράς και ακροδεξιοί σύμβουλοί του, όπως ο κ. Λαζαρίδης και ο κ. Κρανιδιώτης, αναφέρει το σημείωμα, «διατύπωσαν την αθλιότητα της θεωρίας «των δύο άκρων», που νομιμοποιεί το νεοναζιστικό τέρας, με προφανή στόχο να κατασυκοφαντήσουν τους κοινωνικούς αγώνες και να κοντύνουν την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο δεν τα κατάφερναν, τόσο χάιδευαν το τέρας, με αποτέλεσμα αυτό να μεγαλώνει και να αποθρασύνεται».

Όταν αυτή η ανοχή, η ασυλία και η θετική προβολή έφερε το τέρας ψηλά στις δημοσκοπήσεις, κάποιοι, αντί έστω και τότε να ανησυχήσουν, διατύπωσαν δημόσια τις σκέψεις τους για το πώς θα συνεργαστούν μετεκλογικά με το τέρας, ώστε να αποτρέψουν τη διαφαινόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, σύμφωνα με την ανάλυση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράφει ό,τι της βάζουν μπροστά της, καταδικάζοντας σε ανέχεια και απόγνωση την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, με πρόσχημα το «μικρότερο κακό», με πρόσχημα την «ομαλότητα» και την «ασφάλεια».

Αλλά ομαλότητα και ασφάλεια για ποιους, διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Προφανώς, για τους δανειστές, τους σουλατσαδόρους των αγορών, τους εφοπλιστές, τους αετονύχηδες «επενδυτές» και τους τραπεζίτες. Ομαλότητα και ασφάλεια για την διατήρηση των σχέσεων αστυνομικών και Χρυσής Αυγής, κράτους και ναζιστικού παρακράτους. Όμως, αυτή η «ομαλότητα και ασφάλεια» σημαίνει φτώχεια και ανεργία για τους πολίτες, διάλυση, απόγνωση και οργή. Για τη χώρα σημαίνει δεσμά, εκποίηση και ομηρία στα παζάρια των δανειστών. Οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν ότι η ομαλότητα και η ασφάλεια πηγαίνουν μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα των πολιτών , την προστασία των αδύναμων, το ισχυρό κοινωνικό κράτος. Δεν γίνεται να αισθάνεται ασφαλές το σινάφι όσων πλουτίζουν από τα μνημόνια και ταυτόχρονα να αισθάνονται ασφαλείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία».

Για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, στο σημείωμα τονίζεται ότι στον αντίποδα της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τη δημοκρατία, τα δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την ανάπτυξη προς όφελος των πολλών αντί των ελάχιστων «κολλητών». Είναι μια πολιτική ελπίδας και αγώνων, μια πολιτική που απαιτεί τη συμμετοχή κάθε πολίτη, που δεν μπορεί να αντέξει και να ανεχτεί άλλο την καταστροφή. Αυτή είναι η πολιτική που εκφράζει σήμερα τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες σε κοινό, παλλαϊκό μέτωπο κατά του νεοναζισμού, που βάφει την πατρίδα με αίμα αθώων. Κατά του ναζισμού που υπηρετεί αντιλαϊκά σχέδια, μισεί κάθε προοδευτική δύναμη, κινείται από ένα πρωτόγονο μίσος όχι μόνο για τους μετανάστες, αλλά και για κάθε τι διαφορετικό από αυτούς, καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι γράφουν οι Τούρκοι για τη “χακί” εκπαίδευση των χρυσαυγιτών

Διπλό δημοψήφισμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν παραιτηθούν μαζικά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Το καταστατικό της Χρυσής Αυγής: Ύμνος στον Χίτλερ και στον… αρχηγό

“Τα πραξικοπήματα δεν προαναγγέλονται” απαντούν εκείνοι που έκαναν λόγο για άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και διακυβέρνηση υπό την ηγεσία του Α.Π.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε