Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: “Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τρόικας” το νέο φορολογικό

ΣΥΡΙΖΑ: “Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τρόικας” το νέο φορολογικό

Για φορολογικό νομοσχέδιο «πλήρως κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τρόικας, συνοδευόμενο από τους συνήθεις εκβιασμούς για τη λήψη της δόσης», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «πολύ σύντομα θα το διαδεχτούν και νέα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα για να “διορθώσουν” την αποτυχία των προηγουμένων».

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού και μετά τις καθιερωμένες διαβεβαιώσεις περί «τελευταίων» κάθε φορά μέτρων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καταδεικνύει τη στρατηγικού χαρακτήρα εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας».

Συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση «εν γνώσει της για τις παραλυτικές επιπτώσεις των νέων φοροληστρικών μέτρων στην οικονομία, καθώς και τις δραματικές συνέπειες που θα έχει για τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεπαγγελματίες, επιλέγει τη λιτότητα έναντι της ανάπτυξης, την υπεφορολόγηση των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων έναντι της φορολόγησης του πλούτου και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κοινωνία και η οικονομία «καταρρέουν υπό το βάρος της τρόικας και της κυβέρνησης» και η πολιτική αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αντίθετα, υπογραμμίζει ότι «μόνο ένα στρατηγικό σχέδιο υπέρβασης της λιτότητας, στήριξης της ανάπτυξης και προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης μπορεί να εγγυηθεί την ανασυγκρότηση της χώρας και την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».

Διαβάστε

Όλοι οι φόροι του 2013 – Χάνεται πάνω από ένας μισθός για εισόδημα 25.000 ευρώ

Χάνουν 2.500 ευρώ σε φόρους όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ – Φωτιά το φορολογικό για όσους έχουν παιδιά

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε