Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ των συνταξιούχων του ΝΑΤ

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ των συνταξιούχων του ΝΑΤ

Για οικονομική κατάρρευση στα ταμεία των ναυτικών έκαναν λόγο επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας.

Από το 2009 έως σήμερα οφείλονται εφάπαξ σε συνταξιούχους ναυτικούς του ΝΑΤ, κατήγγειλαν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλισης, Γιάννη Βρούτση.

Μάλιστα, τόνισαν ότι η πολιτική των -μέχρι τώρα- κυβερνήσεων στη ναυτιλία ήταν πολιτική μείωσης των οργανικών θέσεων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάθετη μείωση των εισφορών στα ταμεία τους.
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Πετράκος, Δρίτσας, Κριτσωτάκης, Λαφαζάνης, Στρατούλης, Σαμοΐλης και Συρμαλένιος, ανέφεραν ότι σήμερα όλα τα ταμεία των ναυτικών, εξαιτίας της ασκούμενης διαχρονικά ναυτιλιακής πολιτικής, έχουν οδηγηθεί σε οικονομική κατάρρευση, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ναυτικοί να περιμένουν να λάβουν χρόνια το εφάπαξ και μάλιστα όπως τονίζουν, ορισμένοι από αυτούς έχουν πεθάνει.
 
Οι βουλευτές ρώτησαν τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχυθούν τα έσοδα των ταμείων των ναυτικών και αν θα προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι που δικαιούνται από το ΝΑΤ το εφάπαξ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε