Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταδικάσει η ΝΔ τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χίου – Αυτονόητη η παραίτησή του

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταδικάσει η ΝΔ τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χίου – Αυτονόητη η παραίτησή του

Την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Χίου μετά τη ρατσιστική ανάρτηση του, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του:

“Η δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος!»  του Αντιπεριφερειάρχη Χίου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Σταμάτη Κάρμαντζη  παραπέμπει ευθέως στη ρητορική του μίσους της άκρας δεξιάς.  

Θεωρούμε αυτονόητη την παραίτησή του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη μετά από αυτό το εθνικιστικό παραλήρημα.

Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Κ. Μητσοτάκη, να καταδικάσουν ρητά τις απόψεις αυτές και να αποβάλουν τα ακροδεξιά στοιχεία από το κόμμα τους”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Αποδοκίμασε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: “Φυσικά δεν εκφράζει την περιφέρεια”

Με δήλωση της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, αποδοκίμασε τοποθέτηση του γεωγραφικού αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, την οποία έκανε με αφορμή τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα.

«Λυπάμαι για την τοποθέτηση του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη. Την αποδοκιμάζω. Φυσικά δεν εκφράζει την περιφέρεια» δήλωσε η κ. Καλογήρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης με ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα επιτέθηκε τόσο εναντίον της γειτονικής χώρας με φράσεις όπως «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος», όσο και σε χώρες της Δύσης κάνοντας λόγο για «μπάσταρδους», αλλά και εναντίον στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε