Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δένδιας συνεχίζει να μας στοχοποιεί

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δένδιας συνεχίζει να μας στοχοποιεί

Με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη όσον αφορά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τρομοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον υπουργό κατηγορώντας τον ότι στοχοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Δένδιας είπε μιλώντας στον Alpha fm: “…εγώ περίμενα και επιθυμώ, και παρακαλώ και εκλιπαρώ, αν θέλετε, ακόμη περισσότερο, την Αξιωματική Αντιπολίτευση να πάρει απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας μια ξεκάθαρη θέση. Ξεκάθαρη, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς προσημειώσεις, χωρίς αν, χωρίς συσχετισμούς με άλλα θέματα.
…τις τελευταίες τέσσερις μέρες έγινε το συγκεκριμένο επεισόδιο που έγινε στη Κοζάνη. Επί τρεις μέρες δεν εξεδόθη καμία ανακοίνωση. Την τρίτη ημέρα εξεδόθη η γνωστή ανακοίνωση, η οποία αφού σε μια παράγραφο είπε ανεξαρτήτως των πράξεων, κ.τ.λ., κ.τ.λ., έθεσε το θέμα παραβίασης των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Συμφωνώ απολύτως να υπερασπιστεί, ο καθένας έχει υποχρέωση, εγώ πρώτος το είπα, τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, ξαναλέω των κάθε κατηγορουμένων. Για το φαινόμενο της τρομοκρατίας και τη συγκεκριμένη επίθεση, κάποια συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και κάποια ξεκάθαρη καταδίκη θα μπορούσε να υπάρξει;”

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του τονίζει:

Ο κ. Δένδιας συνεχίζει στο γνωστό και προσφιλή δρόμο της στρατηγικής της έντασης και της στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τόσο οι βασανισμοί των συλληφθέντων όσο και η δημοσίευση των φωτογραφιών τους δείχνει τον εκτροχιασμό της κυβέρνησης σε μια λογική ακραίου αυταρχισμού, σε πλήρη σύμπλευση με την υλοποίηση της αντικοινωνικής πολιτικής του μνημονίου.
Αυτό που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση είναι ότι, σε συνθήκες κοινωνικής διάλυσης, ο συνδυασμός των μνημονίων της φτώχειας με την ένταση του κρατικού αυταρχισμού συγκροτεί το έδαφος ανάπτυξης του πολιτικά αδιέξοδου και επικίνδυνου δρόμου της βίας και της τρομοκρατίας, στον οποίο η αριστερά στέκεται και στεκόταν πάντα απέναντι.
Συνιστά μέγιστη πολιτική ανευθυνότητα, από την πλευρά της κυβέρνησης, η αξιοποίηση της τρομοκρατίας για την αποκόμιση πολιτικών οφελών, δείγμα του πανικού και της κοινωνικής της απομόνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δένδιας: Μου είπαν ότι οι 4 τραυματίσθηκαν γιατί αντιστάθηκαν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε