Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Οδυνηρός εκβιασμός της Κύπρου

ΣΥΡΙΖΑ: Οδυνηρός εκβιασμός της Κύπρου

Για “οδυνηρό εκβιασμό”, στον οποίον οδηγήθηκε η Κύπρος “κάτω από το βάρος εκβιασμών και απειλών”, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup.

“Η Κύπρος θα μπορούσε να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη αν αυτοί που διαχειρίστηκαν το περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν υποστηρίξει το ΝΑΙ την περασμένη Παρασκευή. Και κυρίως αν η Κύπρος δεν έμενε απελπιστικά μόνη στο Γιούρογκρουπ”, ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμά ότι “με τη στάση τους στην υπόθεση της Κύπρου οι χώρες του Νότου πυροβόλησαν τα πόδια τους”, καθώς, όπως λέει, “το γενικευμένο κούρεμα στις καταθέσεις, μετά το δεδομένο της Κύπρου, πολύ σύντομα θα αποτελεί επιλογή και για τα δικά τους προγράμματα διάσωσης”.

Κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι “δεν έδωσε στήριγμα στην Κύπρο, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα με τους εκβιασμούς των δανειστών” και ότι “αρνήθηκε να δώσει στη Κύπρο, 2 μόνο δις από τα 50 της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, όταν το ελληνικό PSI κόστισε 4,5 δις στις κυπριακές τράπεζες. Αρνήθηκε ακόμα και τη δυνατότητα να παρέχει προσωρινή ρευστότητα μέσω του ELA, ώστε να ακυρωθεί το εκβιαστικό χρονοδιάγραμμα του Γιούρογκρουπ και να δοθεί χρονικό περιθώριο διαπραγμάτευσης στην κυπριακή πλευρά”.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στους “ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του καταστροφικού PSI για την Ελλάδα και την Κύπρο, που μας εγκάλεσαν για ανόητη επιλογή” και τονίζει: ¨”προφανώς, η δική τους νοημοσύνη δεν χωρά επιλογές σωτηρίας μιας χώρας και ενός λαού από τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, παρά μόνο επιλογές υποταγής”.

Διαβάστε

Ν. Παπαδόπουλος: Να πράξουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να περιορίσουμε τις συνέπειες

Τα σενάρια για το τι θα γίνει με όσους έχουν καταθέσεις σε Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου – Ποιες καταθέσεις και πόσο κουρεύονται

Λαγκάρντ: Η συμφωνία «αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος»

Τι θα γίνει από αύριο για τις δυο τράπεζες – Το σχέδιο για Κύπρου και Λαϊκή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε