Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι… σίγουροι και ο… επικίνδυνος στη σημερινή ψήφιση του Ασφαλιστικού

ΣΥΡΙΖΑ: Οι… σίγουροι και ο… επικίνδυνος στη σημερινή ψήφιση του Ασφαλιστικού

Η γκρίνια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος επειδή πραγματοποιήθηκε απλά και μόνο για να μιλήσει ο Αλεξης Τσίπρας προκειμένου να κάνει πολιτικό “μασάζ” στους βουλευτές της πλειοψηφίας ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου έδωσε λαβή για ερμηνείες περί ενδεχόμενων διαρροών κατά την αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου. 

Ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι όλοι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις ή διαρροές, καθώς ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “ελέγχει” ουσιαστικά την ομάδα των “53+“, στην οποία ανήkουν περίπου 10 βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης με άτυπο επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Άλλωστε η ομιλία του Υπουργού Οικονομικών χθες στη Βουλή δεν άφηνε περιθώρια για δεύτερες αναγνώσεις και ερμηνείες, δίνοντας μήνυμα συνοχής και ενότητας της ΚΟ, παρά τις επιμέρους ενστάσεις και ανησυχίες που διατυπώνονται στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις και μαζώξεις τους.

Έτσι παρά το γεγονός ότι η ομάδα των “53+” αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη νέα “εσωκομματική αντιπολίτευση”μετά την αποχώρηση του “Αριστερού Ρεύματος” υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η στενή φιλική σχέση των περισσότερων στελεχών της “ομάδας” με τον κ. Τσίπρα δεν αφήνει περιθώρια για…”ανταρσίες” και μάλιστα τούτη την κρίσιμη ώρα για τη κυβέρνηση και τη χώρα.

Στελέχη όπως ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, η υφυπουργός Θεανώ Φωτίου, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Αννέτα Καββαδία, Μάκης Μπαλαούρας, Βασιλική Κατριβάνου και Χρήστος Καραγγιανίδης δεν πρόκειται δηλαδή απόψε να σηκώσουν τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα αν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει να βγει το συντομότερο δυνατόν από τη δίνη της λιτότητας.

Και αν οι “53+” και σήμερα αναμένεται να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αυτό δεν είναι σίγουρο για βουλευτές όπως ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες σιωπά και θεωρείται “ύποπτος” για τη στάση που θα τηρήσει σήμερα στην κρίσιμη ψηφοφορία, με την γραμματέα της ΚΟ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και τον διευθυντή της ΚΟ Κώστα Ζαχαριάδη να τον έχουν από κοντά προς αποφυγή εκπλήξεων.

Μ.Α.  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε