Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης υποταγή της κυβέρνησης στα συμφέροντα των δανειστών

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης υποταγή της κυβέρνησης στα συμφέροντα των δανειστών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.08.2012 | 20:48
Πρώτη δημοσίευση: 22.08.2012 | 20:48

Το μόνο σίγουρο που προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ.Γιούνκερ είναι ότι ο δρόμος που με αποφασιστικότητα βαδίζει η κυβέρνηση είναι αυτός της πλήρους υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών και της πολιτικής της ύφεσης και της λιτότητας.

Οι αναφορές στην ανάπτυξη και την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων προσκρούουν στην ίδια τη λογική των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση και στην οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Η στόχευση είναι πασιφανής: ακόμα πιο σκληρή εσωτερική υποτίμηση, κατάργηση του κοινωνικού κράτους και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είναι επίσης ολοφάνερο πως η θρυλούμενη επιμήκυνση προϋποθέτει την απαρέκλητη εφαρμογή της μέχρι σήμερα υφεσιακής πολιτικής και σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται με αλλαγή στο περιεχόμενο και στο χαρακτήρα αυτής της πολιτικής.

Η έξοδος από την κρίση για την Ελλάδα και την Ευρώπη περνά μέσα από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, την επαναθεμελίωση της Ευρώπης, με βάση ένα στρατηγικό σχέδιο μετατροπής των επιμέρους δημόσιων χρεών των χωρών σε κοινό ευρωπαϊκό χρέος. Τη θέσπιση ενός αναδιανεμητικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, το δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, την αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ, αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την προστασία των δημόσιων αγαθών και τη στήριξη της εργασίας και της ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράθυρο επιμήκυνσης από Γιούνκερ - "Είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας" - "Είμαι παντελώς αντίθετος στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"   Διαδώστε αυτό το άρθρο