Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδωνι: Ακροδεξιό παραλήρημα που εκθέτει τον Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδωνι: Ακροδεξιό παραλήρημα που εκθέτει τον Μητσοτάκη

Με μια οργισμένη ανακοίνωση αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη την Κυριακή (23/10/2016) από την Χίο κατηγορώντας τον για ακροδεξιό παραλήρημα.

«Το ακροδεξιό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Χίο αλλά και στη συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα του νησιού, εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μια πολιτική που είχε οδηγήσει σε δεκάδες πνιγμούς αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή, η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομουνισμού της δεκαετίας του ’50, αποτελεί ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας.

Συμφωνεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου του; Απαιτούμε εξηγήσεις», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε ο κ. Γεωργιάδης

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όταν γίνουμε κυβέρνηση τα σύνορα θα φυλαχτούν, θα δημιουργηθούν κλειστού τύπου κέντρα και όσοι δικαιούνται άσυλο θα το παίρνουν και οι υπόλοιποι θα απελαύνονται» είπε στην Χίο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για την στάση της στο προσφυγικό. «Τους λέγαμε ότι από 75.000 μετανάστες που μπήκαν το 2014, ο αριθμός θα διπλασιαστεί. Τελικά διαψευστήκαμε γιατί πέρασαν τα σύνορα 1,5 εκατ. άνθρωποι».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, είπε χαρακτηριστικά: «Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας παρά μόνο η παραμονή τους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε