Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σάλος από την τραμπούκικη επίθεση στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου – “Απείλησαν να με εκτελέσουν αν ξαναπατήσω στα Εξάρχεια”

Σάλος από την τραμπούκικη επίθεση στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου – “Απείλησαν να με εκτελέσουν αν ξαναπατήσω στα Εξάρχεια”

– «Ήταν 10 “κύριοι” με κουκούλες» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
– Ο Βασίλης Οικονόμου ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα σε εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια
– Μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό αλλά βγήκε λίγο αργότερα
– Ο σοβαρότερος τραυματισμός είναι στο κεφάλι, τα άλλα είναι θλαστικά, είπε
– «Μου τηλεφώνησε ο κ. Τόσκας και υποσχέθηκε πως θα γίνουν συλλήψεις»
– Τι λέει στο newsit.gr εργαζόμενος του εστιατορίου όπου έγινε η επίθεση
– Καταδίκασαν την επίθεση Σαμαράς και Πλακιωτάκης

Τραμπουκισμοί και άνανδρες επιθέσεις από κάποιους που θεωρούν τα Εξάρχεια… τσιφλίκι τους, που θεωρούν πως έχουν δικαίωμα να σηκώνουν χέρι και να χτυπούν τον οποιονδήποτε δεν συμφωνεί μαζί τους και δεν συμφωνούν μαζί του. Ένα ακόμη περιστατικό τραμπουκισμού και βίας κατά ενός βουλευτή σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (15.12.2015) στα Εξάρχεια με θύμα τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου.

Ο Βασίλης Οικονόμου βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο εστιατόριο Ζάχαρι κι Αλάτι στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Περιγράφοντας το περιστατικό, ο κ. Οικονόμου είπε πως περίπου 10 λεπτά αφού είχε φτάσεις το εστιατόριο, μια ομάδα αγνώστων, τον ρώτησε ποιος είναι και άρχισε να τον ξυλοκοπά άγρια!

«Ήρθαν δέκα “κύριοι” με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε», είπε και πρόσθεσε «στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν».

Όπως ανέφεραν και οι πληροφορίες του newsit.gr, οι 10 κουκουλοφόροι πλησίασαν τον Βασίλη Οικονόμου και τον ρώτησαν: “Είσαι ο Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας;”, και αφού απάντησε θετικά, τον έριξαν από την καρέκλα και τον ξυλοκόπησαν, φωνάζοντάς του μάλιστα πως “εδώ δεν θα ξαναπατήσεις. Τα Εξάρχεια δεν είναι μέρος για βουλευτές”.

Αμέσως μετά έφυγαν, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να μεταφέρεται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός για τις πρώτες βοήθειες. Δεν τον κράτησαν και έφυγε μερικές ώρες αργότερα. Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που “έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά”.

«Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο», είπε ο Βασίλης Οικονόμου.

Ακούστε τι είπε στο newsit.gr για όσα έγιναν εργαζόμενος στο εστιατόριο Ζάχαρη κι Αλάτι

«Μου τηλεφώνησε ο κ. Τόσκας και μου υποσχέθηκε ότι θα γίνουν συλλήψεις» είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο Βασίλης Οικονόμου. «Η επίθεση στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου είναι καταδικαστέα από κάθε πολίτη που σέβεται τη δημοκρατία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κανόνες αποκλεισμού χώρων και ιδεών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. «Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον βουλευτή» πρόσθεσε ο κ.Τόσκας «του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου και τη βούληση για την εξάλειψη τέτοιων καταστάσεων». Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Οικονόμου είχε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Την επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης καθώς και ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας μάλιστα ήταν από εκείνους που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο λίγη ώρα μετά την επίθεση. «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Όσοι προσπαθούν με οποιοδήποτε ενέργειες να πλήξουν τόσο το δημοκρατικό μας πολίτευμα όσο και την κοινωνική μας συνοχή, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό. Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε περιθωριακά στοιχεία αντιεξουσιαστιών να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο που μερίδα στελεχών της τους προστατεύουν. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πολιτικές διαφορές λύνονται με διάλογο, και όχι με βία», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο «άβατο» των Εξαρχείων, επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Βασίλη Οικονόμου δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι», σχολίασε μέσω Facebook ο Αντώνης Σαμαράς.

Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Βασίλη Οικονόμου δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση…

Posted by Αντώνης Σαμαράς / Antonis Samaras on Tuesday, 15 December 2015

Τον κ. Οικονόμου επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας (Θεσπρωτίας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε