Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σάλος με τη σύμβαση 8,5 εκ. ευρώ για τουριστική προβολή της Αττικής

Σάλος με τη σύμβαση 8,5 εκ. ευρώ για τουριστική προβολή της Αττικής

Την ίδια ώρα που καλούνται να ψηφίσουν επώδυνα μέτρα για τους πολίτες, υπογράφεται σύμβαση για τουριστική προβολή της Αττικής με κόστος μαμούθ, υποστηρίζουν 31 βουλευτές της ΝΔ.

Ερώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού κατέθεσαν 31 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Μ. Κόνσολα, με την οποία ζητούν να επανεξετασθεί η σύμβαση που υπέγραψε για την τουριστική προβολή της Αττικής ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Όπως αναφέρουν, η σύμβαση αυτή με τη μειοδότρια εταιρεία προκάλεσε δύο παραιτήσεις (εντεταλμένης συμβούλου και περιφερειακού σύμβουλου) ενώ διαψεύδουν την αιτίαση ότι η σύμβαση πρέπει να ισχύσει για να μην χαθούν 8,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Οι βουλευτές, αφού καταθέτουν αναλυτικό πίνακα με τα προβλεπόμενα έργα και τους προϋπολογισμούς τους, συμπεραίνουν πως πρόκειται για υπερβολικά κόστη «άλλων εποχών» και για επικαλυπτόμενες από το υπουργείο Τουρισμού δράσεις σε πολλές περιπτώσεις.

Καταλήγουν δε με την επισήμανση πως την ίδια ώρα εκείνοι θα κληθούν να ψηφίσουν επώδυνα μέτρα, ενώ και ο λαός απαιτεί συγκεκριμένα πρότυπα συμπεριφοράς. Έτσι, καλούν τον υπουργό Τουρισμού να αναπέμψει τη συγκεκριμένη απόφαση και σύμβαση προς επανεξέταση και εξορθολογισμό των δαπανών και δράσεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε