Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σάλος με το “Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή” του Αλέξη Τσίπρα

Σάλος με το “Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή” του Αλέξη Τσίπρα

– ΣΥΡΙΖΑ: Σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από μερίδα των ΜΜΕ
– ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο».
– ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!

Η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα, “…μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή” έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο. Συμπαρασύρει και τα ΜΜΕ τα οποία όταν μια δήλωση πολιτικού παίρνει μεγάλες και πολλές φορές για τον ίδιο ανεπιθύμητες διαστάσεις, κατηγορούνται ότι δεν κατάλαβαν καλά – στην καλύτερη περίπτωση – ή ότι διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά του – στην χειρότερη περίπτωση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Το πρωί ο κ.Τσίπρας αναπτύσσοντας ερώτησή του στην Ώρα του Πρωθυπουργού είπε επι λέξει: “Διότι κύριε υπουργέ μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις, πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα έχει γίνει μια Ειδική Οικονομική Ζώνη κι εσείς θα επιχαίρετε διοτι θα σας χτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος”.

Η “ευχή”,  “μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή”, εκτός του ότι άφησε άφωνους πολλούς από τους παραβρισκόμενους στο κοινοβούλιο είναι το θέμα που συζητείται όσο κανένα άλλο σήμερα.

Μάλιστα η ΝΔ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία λέει:

«Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο».

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική άποψη.

To γραφείο Τύπου με ανακοίνωσή του μιλά για προσπάθεια διαστρέβλωσης των δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Και συνεχίζει: “Κάθε φορά που η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με την κατακραυγή της αδιέξοδης πολιτικής της, διαπιστώνουμε μια σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από μερίδα των ΜΜΕ. Για άλλη μια φορά, το γνωστό επικοινωνιακό κέντρο αποπειράται να παραποιήσει και να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε σχέση με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

Και εξηγεί: Είναι φανερό ότι η σημερινή αναφορά του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην περίπτωση της Αργεντινής ήθελε να καταδείξει ότι η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική από την κυβέρνηση Σαμαρά θα οδηγήσει σε καταστάσεις ακόμα χειρότερες από αυτήν της Αργεντινής και όχι βέβαια ότι αυτή αποτελεί μια θετική προοπτική για τη χώρα.

Τα ίδια μέσα βέβαια αποσιώπησαν την φράση του Υπουργού Οικονομικών για τους «κακόμοιρους» Έλληνες. (όχι το Newsit)

Έχουμε πλέον συνηθίσει στη δημοσιογραφία της διαπλοκής. Η φτώχεια και η ανεργία στην οποία καταδικάζεται το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας από τα μέτρα κοινωνικής εξόντωσης δεν εξωραΐζονται από τέτοιες συκοφαντικές και ψευδείς αναφορές.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει και το απόσπασμα από τη συγκεκριμένη παρέμβαση.

Και πάλι όμως, εμείς που ίσως κατά τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκαταλεγόμαστε στα ΜΜΕ της διαπλοκής πάλι δεν καταλαβαίνουμε.

Ίσως να πρέπει να ξαναδούμε το βίντεο:

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας:Καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή – ΝΔ: Ο αντίστοιχος Τσίπρας έφυγε με ελικόπτερο!

Κασιδιάρης σε Σταϊκούρα: Κακομοίρα είναι η κυβέρνησή σας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε