Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σαμαράς: “ΑΟΖ και στην Ελλάδα”

«Οι ώρες είναι κρίσιμες, αλλά πιστεύω ότι τα οικονομικά προβλήματα πρέπει να ενισχύουν και όχι να αμβλύνουν τον πατριωτισμό» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από την Κύπρο.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση από τον συμβολισμό που εκπέμπεται, αυτές τις δύσκολες ώρες και των μεγάλων προβλημάτων για την Ελλάδα, με το να βρίσκεται στην Κύπρο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας.

Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου, υπέδειξε ότι «η ανάγκη δημιουργίας εθνικής συμμαχίας περνάει τα στενά πολιτικά όρια και είναι σαφές ότι η συμμαχία αυτή οικοδομείται και στον χώρο της οικονομίας». Δηλαδή, σημείωσε, αποκτά η σχέση των δύο χωρών μας μεγάλη σημασία, όπως επίσης και στρατηγικό βάθος.

Χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό αυτό που σήμερα συμβαίνει με την ΑΟΖ της Κύπρου και αυτό, όπως σημείωσε, «που μπορεί να συμβεί με την ελληνική ΑΟΖ στο Αιγαίο».

Επίσης, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα αλλαγής ψυχολογίας -που ευχόμαστε όλοι να υπάρξει και για την ελληνική οικονομία- εάν η διαδικασία αυτή προχωρήσει με την ίδια επιτυχία, όπως έγινε στην Κύπρο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην ανάληψη από την Κύπρο της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ,τονίζοντας ότι είναι γόνιμο το να δει κανείς την εμπλοκή της ίδιας της ΕΕ, ακόμη περισσότερο στο κυπριακό.

Η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να ανταποκρίνεται και στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και δεν μπορεί να είναι λύση ετεροβαρής, παρατήρησε. «Χρειάζεται να είναι λειτουργική, βιώσιμη, με μία κυριαρχία , μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι «ο φίλος πρόεδρος της ΝΔ» επέλεξε συμβολικά, σε μέρα, ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα, να βρίσκεται στην Κύπρο «για να δώσει, αλλά και για να αντλήσει ελπίδα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε