Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σαμαράς: “Αν συνεχίσετε το ίδιο βιολί θα καταψηφίσουμε το Μνημόνιο 2”

«Σας το λέμε ξεκάθαρα και σας το λέμε από τώρα για να κάνετε τους λογαριασμούς σας. Εμείς αν δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά η κατεύθυνση της πολιτικής σας θα το καταψηφίσουμε και το Μνημόνιο 2. Και με 180 και με 250 και με 300 ψήφους να το φέρετε».

Με αυτή τη χαρακτηριστική αποστροφή ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθάρισε στη Βουλή κατά την συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου, την στάση που θα κρατήσει το κόμμα του σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νέα δανειακή σύμβαση και απαιτήσει να υπερψηφιστεί με 180 βουλευτές.

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για αντισυνταγματικό χαρακτήρα μιας τέτοιας απόφασης, πρόσθεσε ότι “αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη πολιτική αστάθεια και εκτροπή”.

«Αν έχουν γίνει αλλαγές αν έχει επιτραπεί στην Ελλάδα να αναπνεύσει και στην Οικονομία να ανακάμψει, θα το ψηφίσουμε ακόμα και ως απλό νόμο να το φέρετε», τόνισε ο κ.Σαμαράς. Εξέφρασε ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποδράσει μέσα από πρόωρες εκλογές, υπογραμμίζοντας: «Εκβιασμούς δεν δεχόμαστε. Εκτός αν εκείνο που δεν σας άφησαν οι δικοί σας να κάνετε, δηλαδή να παραιτηθείτε πριν λίγε μέρες, τώρα θέλετε να το κάνετε ζητώντας 180. Τέτοια μανία παραίτησης έχετε”.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι δεν διαπραγματεύονται, αλλά επαναλαμβάνουν μονότονα ότι η μόνη λύση είναι το Μνημόνιο. Ανέφερε ότι με αυτή την οικονομική συνταγή και με αυτή τη θεραπεία, γιατρειά δεν υπάρχει και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις της ΝΔ για ένα διαφορετικό δρόμο εξόδου από την κρίση έχουν ήδη βρει ανταπόκριση από την ίδια την Τρόϊκα.

«Είναι απογοητευτικό να ταυτίζεται η κυβέρνηση απόλυτα με ότι προτείνει η Τρόϊκα και να το δέχεται χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης και αντίστασης και να επιτίθεται σε εμένα.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ως ένα ακόμα βήμα στο λάθος δρόμο που οδηγεί πιο βαθιά στο αδιέξοδο, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν δέχθηκε την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας έκανε πίσω για μικροκομματικούς λόγους γιατί δεν αντέχει να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο.

Τεράστιες ευθύνες στη κυβέρνηση καταλόγισε ο πρόεδρος της ΝΔ και για τα χθεσινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, μίλησε «για πανηγυρική αποτυχία της στο να προστατεύσει την ελευθερία των πολιτών και την ασφάλεια της χώρας» και για «περίεργες σκηνές που μυρίζουν παρακράτος», ενώ κάλεσε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσουν απαντήσεις στη Βουλή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε