Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σαμαράς: «Αν θέλουμε, πάμε όλοι μαζί στις Βρυξέλλες»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όλα πήγαν καλά απάντησε ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για τη συνάντησή του με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου και όσοι ήταν παρόντες μιλούν για το καλύτερο κλίμα μεταξύ των τριών που έχουν συναντήσει τον τελευταίο καιρό.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο της ορκωμοσίας του νέου υφυπουργού Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλου. Ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε και για τις πληροφορίες πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν από κοινού τη χώρα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

«Έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Αν θελήσουμε θα το κάνουμε. Δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμα», είπε.

Κατά την παραμονή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, πριν ξεκινήσει η ορκωμοσία.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τα αποτελέσματα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, αλλά και για την τακτική της επαναδιαπραγμάτευσης.

Οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα συναντηθούν ξανά την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό. Τότε, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα τους παρουσιάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τα ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθούν οι μειώσεις, ύψους 12% στα ειδικά μισθολόγια.

Από εκεί και πέρα, Αντώνης Σαμαράς και Φώτης Κουβέλης έχουν κάνει δεκτή την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να συσταθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, στην οποία εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς θα συμμετέχουν επίσης οι αρμόδιοι υπουργοί, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euro working group, ενώ στόχος είναι να συμμετάσχει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

300.000 νέοι άνεργοι σε ένα χρόνο! – Στο 22,5% η ανεργία!

Μια ωραία ατμόσφαιρα – Και οι 3 στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

Συμφωνία για μάχη ώστε να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια – Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής ομάδας διαπραγμάτευσης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε