Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σαμαράς: Αποφύγαμε τα χειρότερα, όχι όλα – Εκλογές άμεσα

Σαμαράς: Αποφύγαμε τα χειρότερα, όχι όλα – Εκλογές άμεσα

Εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του προς τον ελληνικό λαό τονίζοντας ότι “ποτέ η Ελλάδα δεν είναι περισσότερο ανάγκη από εκλογές από ό,τι έχει σήμερα”.

“Χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση που θα έχει νωπή και ισχυρή εντολή” πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ και μίλησε σε προσωπικό τόνο λέγοντας ότι “είναι εδώ για να βοηθήσω την πατρίδα”.

Οι φράσεις αυτές επιβεβαίωσαν απόλυτα το ρεπορτάζ του NewsIt ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει τη διενέργεια εκλογών άμεσα ίσως και πριν το Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ NEWSIT

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις εκλογές μιας και υπάρχει μεγάλος αναβρασμός στο εσωτερικό του κόμματος, με πολλά στελέχη να ζητούν μέχρι και απόσυρση των υπουργών του κόμματος από την κυβέρνηση Παπαδήμου και άμεση διενέργεια εκλογών. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν με τον Γιάννη Μανώλη που παραιτήθηκε από γραμματέας του συνδικαλιστικού, ενώ ο πρώτος βουλευτής που δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα ακούει στο όνομα Δημήτρης Σταμάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι, με την διαπραγμάτευση που έκανε, πέτυχε αρκετά πράγματα: Αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ματαιώσαμε την οριζόντια περικοπή επικουρικών συντάξεων, απορρίψαμε τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, δώσαμε τη μάχη ώστε η μείωση του κατώτατου μισθού να μην επεκταθεί στους υπόλοιπους μισθούς.

Παλέψαμε να αποτρέψουμε πρόσθετη ύφεση και αποφύγαμε τα χειρότερα, είπε, μεταξύ άλλων, επιμένοντας στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε στην ανάγκη ανάκαμψης της χώρας: “Ρωτώ τον κάθε καλοπροαίρετο Ευρωπαίο: όταν βρίσκεσαι για πέμπτη χρονιά σε ύφεση, όταν η χώρα σου παραπαίει και η κοινωνική συνοχή απειλείται, είναι δυνατόν το μόνο αντίδοτο να είναι περισσότερη ανεργία και άλλα δύο χρόνια ύφεση;”.

Μίλησε όμως και για τον κίνδυνο που απειλεί την ευρωπαϊκή οικονομία όσο ακολουθούνται υφεσιακές πολιτικές: “Αυτή την ώρα οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου έχουμε πραγματική ανάγκη να αλλάξουμε την πορεία της οικονομίας μας, όμως το καθημερινό μαρτύριο της ακραίας λιτότητας εκτρέφει την κοινωνική έκρηξη και έναν επικίνδυνο αντι-ευρωπαϊσμό, γιατί κανένας λαός δεν αντέχει συνεχείς θυσίες χωρίς κάποιο φώς στην άκρη του τούνελ. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα σύντομα θα διαχυθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη αν δεν αλλάξει η πολιτική της ατέλειωτης μονομερούς λιτότητας”.

Τέλος, δεν έλειψαν και οι πολιτικές αιχμές: “Στη ΝΔ έγκαιρα διαβλέψαμε ότι ήταν λάθος η συνταγή, εκείνοι που την πρότειναν εκείνοι που την υπερασπίστηκαν και εκείνοι που την εφάρμοσαν, ας δουν κατάματα σήμερα τις συνέπειές της”.

“Μικροπολιτική κίνηση” χαρακτήρισε τη δήλωση Σαμαρά, ο Π. Μπεγλίτης 

Μικροπολιτική κίνηση χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, την επιλογή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να προβεί απόψε σε δήλωση, την ώρα που, όπως επισημαίνει ο κ. Μπεγλίτης, “βρίσκεται σε εξέλιξη η καθοριστική συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες όπου συζητείται το κρίσιμο θέμα της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα”. Και προσθέτει ότι “αυτή την δύσκολη ώρα για το μέλλον της πατρίδας μας, επέλεξε ο κ. Σαμαράς για να προβεί στη μικροπολιτική κίνηση της δήλωσης του, χωρίς να λογαριάζει την έκβαση της διαπραγμάτευσης για το μέλλον της χώρας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε