Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σαμαράς: Δε με τρομοκρατεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Θα επανεξετάσουμε τα μεταλλεία στη Θράκη

Σαμαράς: Δε με τρομοκρατεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Θα επανεξετάσουμε τα μεταλλεία στη Θράκη

– Η επένδυση στη Χαλκιδική θα προχωρήσει δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς
– Μέσα στην άνοιξη πωλούνται ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ
– Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διαφωνίες με την τρόικα αλλά αρνήθηκε την «εμπλοκή»
– Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρωτοσέλιδο του Unfollow: Δεν το αποκηρύξαν, το δε μασάμε τους πείραξε;
– «Θα είμαι αυστηρός με όσους θέλουν την Ελλάδα “γονατισμένη”»

Μια μέρα μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκολγου και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ήρθε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η δημιουργία μεταλλείων στη Θράκη. Αντίθετα, ξεκαθάρισε ότι η επένδυση στη Χαλκιδική θα προχωρήσει κανονικά.

«Στη Χαλκιδική δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ούτε για περιβαλλοντικούς λόγους ούτε για άλλους. Χώρια που για πρώτη φορά ετοιμάζουμε νομοθεσία για να πάρει το κράτος σημαντικά δικαιώματα από μιαν επένδυση που είχε δρομολογηθεί πριν έλθει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση», δηλώνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αξία.

Ο κ. Σαμαράς αρνείται πως υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα, αλλά παραδέχεται πως υπάρχουν διαφωνίες. «Υπάρχει συζήτηση σε κάποια πράγματα. Αλλά δεν θα το έλεγα «εμπλοκή». Κυρίως συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι δύσκολο να τα λύσουμε γιατί πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει».

Εμφανίζεται βέβαιος ότι η Ελλάδα θα «πιάσει» τους στόχους στις αποκρατικοποιήσεις και προαναγγέλλει εξελίξεις σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ. «Μέσα στην άνοιξη θα ολοκληρωθούν οι δεσμευτικές προσφορές για δυο μεγάλες τέτοιες υποθέσεις: ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ. Ενώ εντός του έτους θα προχωρήσουν και άλλες, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια. Τον στόχο για φέτος, γύρω στα 2 δισ., θα τον πιάσουμε. Ίσως και να τον ξεπεράσουμε, μάλιστα».
Για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ εξηγεί ότι η κυβέρνηση δεν πουλά το αγαθό ή τα δίκτυα, αλλά την υπηρεσία, δηλαδή την επεξεργασία και εμπορία του νερού.

Για την ΑΟΖ αναφέρει ότι ο ενεργειακός πλούτος της Ελλάδας καλύπτεται από το Διεθνές Δίκαιο, ενδιαφέρει την Ευρώπη και η Ελλάδα μπορεί να βρει στήριξη και από άλλες χώρες.

«Στον αγώνα να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της δεν έχουμε εχθρούς, αλλά θα είμαστε αυστηροί με όσους εμποδίζουν την προσπάθεια και θέλουν την Ελλάδα “γονατισμένη”», είπε ο πρωθυπουργός, που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Unfollow.

«Έχουν δει τι δημοσιεύουν δικά τους έντυπα και δημοσιογράφοι τους οποίους οι ίδιοι ανοιχτά προστατεύουν; Μέχρι και μένα εμφανίζουν επίσης πρωτοσέλιδο, πυροβολημένο στο κεφάλι με φωτομοντάζ, πρωτοφανούς κακοποίησης. Ούτε αυτό το αποκήρυξαν. Το “δε μασάμε” τους πείραξε; Να το ξέρουν λοιπόν: Εμάς δεν μας τρομοκρατούν. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν».

Παράλληλα κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως προσπαθεί να διώξει τις επενδύσεις και καταδημαγωγεί τους ανέργους.
Σχολίασε επίσης τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στις κρατικοποιήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, υπογραμμίζοντας πως αυτές έγιναν σε άλλες εποχές, της κρίσης πετρελαίου, όταν ακόμα και οι ισχυρές χώρες του κόσμου είχαν γονατίσει. «Η τάση διεθνώς είναι πλέον δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Εμείς μόνο έχουμε μείνει πίσω».

«Την κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα είναι απαραίτητα δυο πράγματα: πρώτον, να ξεκαθαρίσουμε επί της ουσίας τις σχέσεις μας με την τουρκική ηγεσία και δεύτερον να εξασφαλίσουμε ηρεμία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και τα δυο είναι απαραίτητα μαζί. Το ένα χωρίς το άλλο δεν έχει νόημα. Εμείς κάναμε και τα δυο. Και βρήκαμε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά», λέει αναφερόμενος στο ταξίδι του στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κίτρινη κάρτα” δείχνει ο Τόμσεν στην κυβέρνηση: “Έχετε μείνει πίσω”

Γυναίκες αποδοκίμασαν Παπούλια και Σαμαρά φωνάζοντας “προδότες” – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Η τρόικα στυλώνει τα πόδια για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με τον Σαμαρά ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή ΑΟΖ!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε