Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σαμαράς: Δεν θα πάει ο Παπανδρέου σε εκλογές

Τα πάντα συζήτησαν οι κύριοι Σαμαράς και Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με κύκλους τη Ρηγίλλης, οι δυο άνδρες συζήτησαν τα της Συνόδου Κορυφής, όπου ο κ. Σαμαράς εξέφρασε στον πρωθυπουργό την στήριξή του σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου συζήτησε με τον Πρόεδρο της ΝΔ για όλα τα θέματα της οικονομίας, τις εξελίξεις στην Ευρώπη αλλά και τα Εθνικά Θέματα καθώς ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή εκφράζοντας την ανησυχία του για τυχόν εξελίξεις στο μέτωπο κυρίως των ελληνοτουρκικών εν μέσω οικονομικής κρίσης.

“Δεν νομίζω ότι ο Παπανδρέου σκέφτεται εκλογές” τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ συνομιλώντας με δημοσιογράφους. Επίσης, ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε οτι δεν πρόκεται να υποχωρήσει από τις αρνητικές θέσεις του για το μνημόνιο.

«Δε δίνω συναίνεση για την οικονομία»

Στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, όπως η οικονομία, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής κ.α. Ο κ. Σαμαράς ήταν ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς που ξεκαθάρισε στον Γ. Παπανδρέου ότι δεν προτίθεται να συναινέσει στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ξεκαθάρισε πως δεν θα συναινέσει σε μία πορεία, όπως αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση, που οδηγεί σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Σε αυτή την πολιτική, συναίνεση δεν δίνω. Γιατί θα ήταν συνενοχή», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός ζητά από τη ΝΔ έγκριση και συνενοχή σε αποφάσεις που η κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε στον Γιώργο Παπανδρέου την εκτίμησή του πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση και την κοινωνία σε διάλυση, ζητώντας του παράλληλα να αλλάξει πορεία.

«Αν ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, θα είχαν παραλύσει τη χώρα. Ζήτησα, λοιπόν, από τον κ. Παπανδρέου να αλλάξει πορεία. Να δώσει εκείνος συναίνεση στην Ανάπτυξη. Εδώ δεν χωρούν κομματικοί εγωισμοί. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης”, τόνισε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για εργασιακό μεσαίωνα, τον οποίο δεν πρόκειται να δεχθεί και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να λάβει σοβαρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, καθώς το βάρος των ελλειμμάτων και του χρέους καλούνται πάλι να σηκώσουν στην πλάτη τους οι «συνήθεις ύποπτοι»: Οι νομοταγείς, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Η ΝΔ έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί στη Βουλή προ ημερησίας συζήτησης για τα εθνικά θέματα και ο Αντώνης Σαμαράς, μίλησε για «εξωφρενικές απόψεις του ΥΠΕΞ κ. Δρούτσα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, κινήσεις και δηλώσεις αξιωματούχων της Άγκυρας και των Σκοπίων -αλλά και άλλων ξένων παραγόντων- για την Κύπρο, το καθεστώς του Αιγαίου, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τα χωρικά ύδατα, το όνομα των Σκοπίων, που μας δίνουν την αίσθηση ότι η κυβέρνηση κινείται στη σφαίρα της μυστικής διπλωματίας».

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τη θέση της ΝΔ πως η επόμενη Βουλή θα πρέπει να είναι αναθεωρητική, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως στηρίζει την ελληνική θέση στη μεθαυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας θετικό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, χωρίς, όμως, την επιβολή πρόσθετων μέτρων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε