Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σαμαράς: Επενδύσεις με ουσιαστικά βήματα, όχι με ευχές

Σαμαράς: Επενδύσεις με ουσιαστικά βήματα, όχι με ευχές

Επενδύσεις και καταπολέμηση της ανεργίας είναι τα δυο μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης για τους στόχους του 2013.

«Η παρουσία μου στην ανακοίνωση των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013, υποδηλώνει την πρωταρχική σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στην ανάκαμψη της οικονομίας», τόνισε αρχικά ο κ. Σαμαράς κατά την παρουσίαση των δράσεων του υπουργείου για το 2013.

«Το 2012 με σκληρή προσπάθεια και χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού πετύχαμε την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη αλλά και αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας μας. Το βελτιωμένο κλίμα το βιώνουμε σε όλες τις διεθνείς μας επαφές. Το αναγνωρίζουν οι εταίροι μας.

Το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα, τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει και να προσελκύσουμε πάνω απ’ όλα επενδύσεις. Στόχος απαραίτητος αλλά και δύσκολος σ’ ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα στοχοχρονοδιαγράμματα. Θα προσελκύσουμε επενδύσεις όχι με ευχές, όχι με δημόσιες σχέσεις αλλά με συγκεκριμένα ουσιαστικά βήματα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Οι επενδύσεις απαιτούν ρευστότητα, η οποία θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή των καταθέσεων και από πρωτοβουλίες όπως είναι το ΕΤΕΑΝ και τα προγράμματα της ΕΤΕΠ, είπε και πρόσθεσε ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Έγιναν αλλαγές αλλά συνεχίζονται για να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία. Το κράτος θα συμβάλει στην αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι το κλίμα τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει και αυτό φαίνεται, όπως είπε, από τις επενδύσεις μεγάλων ομίλων στη χώρα μας, ενώ υπογράμμισε ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφάζονται τα κόμματα για την βίλα Αμαλία – Επαναστατική γυμναστική από τους αντιεξουσιαστές με πορείες σε όλο το κέντρο

Με ρίψη χημικών μέσα στην Ερμού διέλυσαν την συγκέντρωση για την βίλα Αμαλία

Γιατί η Μέρκελ κράτησε αποστάσεις από τον Σαμαρά

Όλα όσα συζήτησαν Μέρκελ -Σαμαράς

Όλο και χειρότερα: 26% το Σεπτέμβριο η ανεργία!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε