Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σαμαράς: Η Ντόρα θα χρεωθεί το "ναι" στα μέτρα

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.05.2010 | 12:29
Πρώτη δημοσίευση: 23.05.2010 | 12:02

Η υπερψήφιση των μέτρων απο την Ντόρα Μπακογιάννη ενόχλησε τους νεοδημοκράτες, αλλά και όσους απαιτούν να υπάρξει ουσιαστική αντιπολίτευση, λέει ο πρόεδρος τη ΝΔ σε συνέντευξή του.

Στη συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο κ Σαμαράς εξηγεί γιατί καταψήφισε τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι πολιτεύεται με γνώμονα το αύριο και " δίνει στην ελληνική οικονομία μια εναλλακτική επιλογή, έξω από τον φαύλο-κύκλο της ύφεσης", καθώς και "στην πολιτική ζωή μια εναλλακτική λύση, ώστε να έχει κάπου να πιαστεί και να ελπίσει".

"Η εκ μέρους της κας Μπακογιάννη υπερψήφιση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ ασφαλώς ενόχλησε τους νεοδημοκράτες. Αλλά και όσους απαιτούν να υπάρξει ουσιαστική αντιπολίτευση. Απο αυτήν την ιστορία η ΝΔ θα βγεί ισχυρότερη...Αν ψηφίζαμε τα μέτρα δεν θα χάναμε μόνο εμείς, θα έχανε και το πολιτικό σύστημα συνολικά. Γιατί στο αδιέξοδο του ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν όλοι συνυπεύθυνοι. Τώρα η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε όσους ψήφισαν τα μέτρα. Κι αυτοί θα τα χρεωθεούν έως το τέλος" αναφέρει ο κ. Σαμαρας απαντώντας στην ερώτηση αν η απομπομπή της Ντόρας Μπακογιάννη θα στοιχίσει στο κόμμα.

Ερωτηθείς να διευκρινίσει πώς θα απαλλαγεί από τα "βαρίδια" της παράταξης, παρέπεμψε στην Επιτροπή Αξιολόγησης, μέσω της οποίας "θα αντιμετωπίσουμε τους πάντες με αξιοκρατικά κριτήρια". Ειδικότερα για τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, παρέπεμψε στο καταστατικό, το οποίο προβλέπει την υποψηφιότητα των εν ενεργεία βουλευτών, για να συμπληρώσει ότι "η Επιτροπή Αξιολόγησης θα ασχολείται κάθε μέρα και όχι μόνον πριν τις εκλογές με την αξιολόγηση και ανανέωση των στελεχών μας".

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τους ηγέτες της Αριστεράς ο πρόεδρος της ΝΔ λέει οτι η ΝΔ "συνομιλεί πιά με όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων, προνόμιο που είχε ως τώρα αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ".

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας, απαντά ότι "η χώρα χρειάζεται την εφαρμογή ολοκληρωτικά διαφορετικού προγράμματος και όχι λεπτές ισορροπίες στο πλαίσιο μιας εύθραυστης κυβέρνησης". Για την περίπτωση συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ στις δημοτικές εκλογές, σημειώνει ότι "αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες με αυτοδιοικητικά κριτήρια".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Ντόρα: Θα δούμε στο μέλλον για κόμμα


   Διαδώστε αυτό το άρθρο