Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σαμαράς: “Η χθεσινή απόφαση είναι ομολογία αποτυχίας”

‘Ενα επαναλαμβανόμενο σκηνικό όπως και την πρώτη φορά που δανειστήκαμε διαπιστώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξέφρασε την θέση του κόμματός του για την συμφωνία των Βρυξελλών μια ημέρα μετά την επίτευξή της.

“Ο Ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα αλήθειες. Ούτε πανηγυρισμούς, ούτε βέβαια πανικό. Και η αλήθεια είναι ότι πριν από 14 μήνες ακούσαμε ότι με ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ, αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας και ότι θα βγαίναμε στις αγορές στο τέλος του 2011…”, είπε ο κ. Σαμαράς.

Και συνέχισε: “Σήμερα, μαθαίνουμε ότι θα χρειαστεί ένα επί πλέον δάνειο ίδιου ύψους, 109 δισεκατομμυρίων, και είναι άγνωστο πότε η Ελλάδα θα βγει στις αγορές. Πάντως όχι πριν το 2015, ίσως και μέχρι το 2019.
Είναι αλήθεια ακόμα, ότι πριν από 14 μήνες μας έλεγαν πως δεν θα έπαιρναν άλλα μέτρα εκτός Μνημονίου. Στο μεταξύ, όχι μόνο πήραν κι άλλα σκληρά μέτρα, αλλά ψήφισαν και το Μεσοπρόθεσμο που επιτείνει την ασφυξία της Οικονομίας.”

Η μέχρι τώρα πολιτική απέτυχε πλήρως! Η χθεσινή απόφαση είναι ακριβώς αυτό: Ομολογία αυτής της αποτυχίας! Γι’ αυτό χρειάζονται συνεχώς καινούργια μέτρα, καινούργιες δανειακές συμβάσεις, ενώ μετατίθεται συνεχώς προς τα πίσω ο χρόνος όπου η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές.

Και πρόσθεσε: “Σήμερα, η Ευρώπη διαπίστωσε ένα μέρος του προβλήματος. Και έκανε κάποιες σημαντικές διορθωτικές κινήσεις. Μεταξύ των άλλων, βελτίωσε τους όρους δανεισμού για την Ελλάδα. Αλλά η λύση αυτή είναι ακόμα ασαφής, έχει ελλείψεις και δημιουργεί νέα προβλήματα.”

Απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είπε: “Βρήκε, προ ολίγου, την ευκαιρία ο κ. Παπανδρέου, να κατηγορήσει για όλα τη Νέα Δημοκρατία. Αντί να κοιτάξει την Ανάκαμψη της Οικονομίας και το χάος της κυβέρνησής του, στρέφει πάλι τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία. Ο καθένας καταλαβαίνει, ότι τις ευθύνες του θέλει να κρύψει! Και για την αποτυχία της οικονομικής του Πολιτικής και για την συνειδητή του επιλογή να μας βάλει στο μηχανισμό Στήριξης.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπανδρέου: “Απαλλαχθήκαμε από το βραχνά της χρεοκοπίας”

Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας – Το πρώτο λάθος βήμα θα μας οδηγήσει στην καταστροφή
Σχέδιο μαμούθ για να διασωθεί η Ελλάδα – Νέο τεράστιο δάνειο 109 δισ. ευρώ με μικρότερα επιτόκια και επαναγορά χρέους

Γ. Παπανδρέου: “Το συνολικό χρέος θα μειωθεί κατά 26 δισ ευρώ”

Διαβουλεύσεις για γερά νεύρα για να διασωθεί η ζώνη του ευρώ – Φοβούνται ντόμινο από τυχόν επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας

Παπανδρέου: «Αν πέσουμε, θα πάρουμε και άλλους μαζί μας»

Απειλή αγωγών από τις τράπεζες για τη φόρο-εισφορά υπέρ της Ελλάδας

Η πρόταση των Σοφών της Μέρκελ για την Ελλάδα – Βαρύ το κλίμα στην Αθήνα

F.T.: Η Ελλάδα η πρώτη δυτική ανεπτυγμένη χώρα που θα χρεοκοπήσει

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε