Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Bροχή 6 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σαμαράς: «Λάθος και να συζητάμε για αναδιάρθρωση»

Σαμαράς: «Λάθος και να συζητάμε για αναδιάρθρωση»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.04.2011 | 18:47
Πρώτη δημοσίευση: 12.04.2011 | 18:29

Τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την οικονομία τόσο στη Ελλάδα όσο και στο επίπεδο της ΕΕ συζήτησαν Αντώνης Σαμαράς και Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν έγινε καμία αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε μετά τη συνάντησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι «είναι λάθος ακόμη και να συζητάμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και μόνο η κουβέντα είναι επιβλαβής».

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος πως «υπάρχει διέξοδος και λύση αλλά χρειάζεται αλλαγή πολιτικής από την πλευρά της Ελλάδας με περισσότερη ανάπτυξη και υπευθυνότητα».

Έστειλε μάλιστα ένα «μήνυμα» στην κυβέρνηση: «η αλλαγή πολιτικής δεν σημαίνει ήττα, ήττα να επιμένεις στο ίδιο λάθος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέλυσαν επίσης τις πολιτικές που οφείλουν ακολουθήσουν χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα της κάθε μίας από αυτές.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «χρειάζεται και η Ευρώπη να δείξει περισσότερο ρεαλισμό και περισσότερη αλληλεγγύη σε χώρες όπως η Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ ο κ. Ρομπάι αναφέρθηκε στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με την βαριά περιοριστική πολιτική που εφαρμόζεται.

Ο κ. Σαμαράς τού παρουσίασε τις προτάσεις του για μέτρα που δεν συνεπάγονται δημοσιονομικό κόστος και θα τον ενημερώσει για την συνολική οικονομική του πρόταση μετά την παρουσίασή της στο "Ζάππειο 2" στις αρχές Μαΐου.

Παράλληλα, δήλωσε ικανοποίησή του για την τοποθέτηση του κ. Ρομπάι στο μεταναστευτικό ζήτημα και τόνισε ότι θα πρέπει η Ευρώπη να καταλάβει ότι η Ελλάδα ως σύνορό της θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τεράστια προβλήματα με την μετανάστευση και το πρόβλημα που δημιουργεί η όλη εκρηκτική κατάσταση στην βόρειο Αφρική.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook