Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαμαράς: “Μάταια προσπαθώ να πείσω 20 μήνες την κυβέρνηση να βάλει μπροστά το ΕΣΠΑ”

Σαμαράς: “Μάταια προσπαθώ να πείσω 20 μήνες την κυβέρνηση να βάλει μπροστά το ΕΣΠΑ”

Προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ καταλόγισε στη κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Μάταια προσπαθώ 20 μήνες τώρα, να πείσω την Κυβέρνηση να βάλει μπροστά τα έργα του ΕΣΠΑ. Η κυβέρνηση, αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε. Για μήνες μάλιστα, ξέχασε να ορίσει ακόμη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα», παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα όπως είπε, σε μια δύσκολη εποχή για την οικονομία, να παραμείνει προκλητικά ανενεργό ένα ποσό 18 δισ. ευρώ.

«Προτίμησαν να κόβουν μισθούς και συντάξεις και άφησαν ανεκμετάλλευτη μια πραγματική ευκαιρία για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Έπρεπε να της το υποδείξουν οι ξένοι σήμερα για να αποφασίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση να ξεκουνηθεί. Εν τω μεταξύ, όμως, η ζημιά που έχει προκληθεί, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, είναι μεγάλη», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και καταλήγοντας διερωτήθηκε:

«Γι’ αυτή την προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα, ποιος φέρει την ευθύνη; Ποιος θα απολογηθεί κύριε Παπανδρέου; Κανείς;»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε