Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σαμαράς: Ο λαός προσβλέπει σε εμάς

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας τον για ανικανότητα στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Σκληρή απάντηση από τον Γ. Πεταλωτή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτηρισε κρίσιμη την εκλογική μάχη του Νοεμβρίου, γιατί όπως είπε, η χώρα περνά σήμερα την πιο σοβαρή δοκιμασία, η κοινωνία πλέον στέφεται κατά της πολιτικής του μνημονίου και καθώς η ΝΔ εκφράζει πλεόν τον λαό, όπως δήλωσε.

«Μετά τη βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές μάς είχαν για τελειωμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως «προσπάθησαν να μας απομονώσουν από τον λαό και τώρα βλέπουν ότι σε εμας προσβλέπει ο λαός. Και ανεβαίνουμε γιατί ο λαός αισθάνεται προδομένος, προδομένος γιατί γελάστηκε, γιατί το ΠΑΣΟΚ έκανε απίστευτα σφάλματα και οργισμένος γιατί επιβάλλουν αβάσταχτες θυσίες».

Υπενθυμίζοντας το «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» του κ. Πάγκαλου, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε πως «από τη μία διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό και από την άλλη προστατεύει το ΠΑΣΟΚ από την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, προφανώς γιατί κάτι φοβάται, τόσο για τη δική του περίοδο, όσο και για την περιοδο Σημίτη».

Ο κ. Σαμαράς προκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να βγει στην αγορά για να μάθει πραγματικά τι συμβαίνει στην κοινωνία, ενώ τον κάλεσε «να απαντήσει ξεκάθαρα στο αν, τελικά, η παράταση της αποπληρωμής του δανείου θα σημάνει και την παράταση του μνημονίου με ακόμα πιο σκληρά μέτρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση πως η κυβέρνηση θα λάβει αμέσως μετά τις εκλογές ακόμα πιο σκληρά μέτρα και γι αυτό κάλεσε τον ελληνικό λαό να αναγκάσει το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει πορεία. «Ετοιμάζουν τα χειρότερα μετά τις εκλογές, ας τους αναγκάσουμε να αλλάξουν γνώμη», τόνισε κάνοντας λόγο για πανικό, που έχει κυριεύσει την κυβέρνηση. Τέλος, επανέλαβε πως «η ΝΔ μεταφέρει το μήνυμα ελπίδας» και κάλεσε τα στελέχη να βγουν στον δρόμο και στην κοινωνία, μεταφέροντας αυτό το μήνυμα.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στη Real News o κ. Σαμαράς, χαρακτήρισε «πολιτικούς φεουδάρχες» τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, αποδίδοντάς τους ότι «δουλεύουν για λογαριασμό του κ. Παπανδρέου», ενώ για την αντιπαράθεση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη διατυπώνει: «Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη δεν μας αφορούν πλέον […]. Εμείς δεν έχουμε αντίπαλο τον κ. Μητσοτάκη. Εκείνος έχει αναδείξει σε αποκλειστικό αντίπαλό του τη ΝΔ».

Σκληρή απάντηση Γ. Πεταλωτή

“Να είναι σίγουρος ο κ. Σαμαράς, ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν μνήμη, έχουν κρίση και αντιλαμβάνονται πλήρως το πραγματικό δίλημμα. Μόνο που δεν θα συμφέρει την παράταξή του” απάντησε ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γίωργος Πεταλωτής, στο δίλημμα που θέτει ο πρόεδρος της ΝΔ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ο κ. Πεταλωτής κατηγόρησε την ΝΔ και τον πρόεδρο της ότι δε διαθέτουν πολιτικό λόγο, σχέδιο, όραμα και λύσεις για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν και πρόσθεσε “Για άλλη μια φορά επιχειρεί μάταια να σπιλώσει τον πολυμέτωπο αγώνα της χώρας μας στο εξωτερικό για την ανόρθωση της αξιοπιστίας μας, που η παράταξή του έριξε στα τάρταρα. Αγώνα που ποτέ οι ίδιοι δεν έδωσαν γιατί λιποτάκτησαν. Για άλλη μια φορά ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να εγκλωβίσει τους Έλληνες πολίτες σε ένα ψεύτικο δίλημμα περί μνημονίου ή μη. Ας αντιληφθεί επιτέλους ότι το πραγματικό δίλημμα είναι η συντήρηση απέναντι στην πρόοδο, η επιδοματική πολιτική απέναντι στην βιώσιμη, υγιή και διαφανή ανάπτυξη, οι παρωχημένες πελατειακές και αδιαφανείς τακτικές του χτες, που μας έφεραν ως εδώ, απέναντι στην διαφάνεια, την χρηστή διαχείριση και τη δημόσια λογοδοσία.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε