Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σαμαράς: “Θα είμαι συχνά στα υπουργεία σας!”

Σαμαράς: “Θα είμαι συχνά στα υπουργεία σας!”

– Εντολή Σαμαρά να εξοφληθούν άμεσα επιστροφές φόρου και ΦΠΑ στους ιδιώτες
– Τα χρήματα που θα εισρεύσουν από την δόση θα διοχετευθούν άμεσα στην αγορά
– “Μην θριαμβολογείτε! Πρέπει να λογοδοτουμε κάθε μήνα”
– Υπουργικό αστραπή! Κράτησε μόλις 40 λεπτά
– Ποιούς υπουργούς αποθέωσε

Οδηγίες προς ναυτιλομένους από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στην τοποθέτησή του στο υπουργικό ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες αλλά για σκληρή δουλειά.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ.Σαμαράς έδωσε εντολή στους υπουργούς του τα χρήματα που θα εισρεύσουν από την δόση να διοχετευθούν στην αγορά. Ζήτησε να υπογραφεί ένα είδος μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των υπιυργειων και του Γενικου Λογιστηριου του Κράτους για τις ληξιπρόθεσμεες οφειλές. Υπολογίζονται σε 9,3 δις και από αυτα τα 850 εκατομμύρια είναι επιστροφές φόρου και ΦΠΑ.

Εδωσε επίσης εντολές στους υπουργούς του να γίνουν οι απαράιτητες κινήσεις για θεσεις εργασίας.

Ζήτησε επίσης:

– Κάθε υπουργείο να έχει αυστηρή εποπτεία του προϋπολογισμού του

– Να επιβλέπει σε καθημερινή βάση ο κάθε υπουργός τα μέτρα που αναλογούν στο υπουργείο του.

– Να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των υπουργών ώστε να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις

“To τελευταίο διάστημα είχαμε το μεγάλο ζήτημα της ευρωπαικής μάχης. Αυτή η μάχη τερματίστηκε στο τελευταίο Eurogroup. Δεν θέλω να ακούσω θριαμβολογίες, πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση των προβλημάτων. Δεν γίνεται να μιλάμε για επιτυχία όταν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα”, είπε ο κ. Σαμαράς.

Εξήρε το έργο Στουρνάρα λέγοντας ότι έκανε τιτάνιο έργο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι ξεχώρισε και τον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας: “τα δώσατε όλα σε σημείο αυτοθυσίας ακόμα και σε βάρος της υγείας σας, όπως έγινε με τον Αντώνη Ρουπακιώτη”.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός είπε: “Τώρα όλα έληξαν. Από το χθες αντλούμε συμπεράσματα. Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη στη λειτουργία μας. Η κυβέρνηση στο εξωτερικό είναι πλέον αξιόπιστη. Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να τραυματισει την αξιοπιστία της Ελλάδας. Σας θέλω όλους αλληλέγγυους, μπετόν αρμέ, συντονισμένους. Συνεχίζουμε , πρέπει να τρέξουμε τα προαπαιτούμενα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, είναι δράσεις φιλικές προς την κοινωνία, και κάνουν καλό στην ανταγωνιστικότητα”.

Ζήτησε επίσης από τους υπουργούς του να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα.
“Με το πλεόνασμα θα μπορούμε το 70% να το διαθέσουμε για διόρθωση αδικιών. Το ζητούμενο είναι ο συντονισμός των υπουργείων με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, κ. Τάκη Μπαλτάκο, υπεύθυνο”, είπε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ανέφερε: “Τελειώσαμε με τις εκκρεμότητες στο εξωτερικό. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε τους πολίτες. Με καλύτερη δημόσια διοίκηση και ταχύτερα αποτελέσματα. Σας υπόσχομαι να είμαι κοντα σας, θα βάλετε στοχο-χρονοδιαγράμματα που θα τηρούνται, πήραμε από την Ευρώπη πιστοποιητικό καλής διακυβέρνησης, που δύσκολα κερδίζεται και εύκολα χάνεται”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα του πρωθυπουργού μέσω… Facebook: Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει (VIDEO)

Κουβέλης:”Δεν συζητήσαμε ανασχηματισμό”-Βενιζέλος:”Άμεσος στόχος η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε