Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σαμαράς: Θα καταψηφίσουμε το ασφαλιστικό

Σαμαράς: Θα καταψηφίσουμε το ασφαλιστικό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.07.2010 | 14:40
Πρώτη δημοσίευση: 06.07.2010 | 14:40

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ θα προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία.

 Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο άδικο και αναποτελεσματικό, τονίζοντας πως δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος, ενώ επισήμανε πως το κόμμα του θα ψηφίσει μόνο ορισμένα άρθρα, τα οποία θεωρεί ότι πράγματι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Αιτιολογώντας την απόφασή του ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το κράτος αποσύρεται και δραπετεύει από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη εγγύηση της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει το διαμελισμό της κύριας σύνταξης σε βασική και αναλογική, επισημαίνοντας πως η σύνταξη πρέπει να είναι μία και ενιαία.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι κρίσιμες αλλαγές που αφορούν τα έτη ασφάλισης, τα όρια ηλικίας και τα ποσοστά αναπλήρωσης, εισάγονται χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση, ενώ το νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισορροπίας μεταξύ των εισφορών του εργαζομένου και της σύνταξης που τελικά θα πάρει.

 "Το νομοσχέδιο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση", τόνισε ο κ. Σαμαράς, "γιατί ούτε οικονομικά υγιές είναι, ούτε κοινωνικά δίκαιο. Χωρίς πολιτικό ή οικονομικό ορθολογισμό, περιορίζεται απλά σε μία λογιστική προσέγγιση περικοπής συντάξεων".   Διαδώστε αυτό το άρθρο