Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σαμαράς: Τυχοδιώκτης ο Παπανδρέου- Όχι στο δημοψήφισμα

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα και με σκληρές εκφράσεις εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς για μια ακόμη φορά μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

“Τι στόχο έχετε να διαλύσετε την Ελλάδα;” Αναρωτήθηκε ο Αρχηγός της Ν.Δ. και έθεσε μια σειρά από ερωτήματα που δεν έχουν απάντηση και δικαιολογούν το “όχι” της Ν.Δ. στο δημοψήφισμα

-Πως θα δεχθούν οι τράπεζες αν δεν γνωρίζουν αν το δέχεται η Ελλάδα;
-Η κυβέρνηση έφερε συμφωνία που έσπευσε να ακυρώσει; Γιατί;
-Αν ήταν καλή γιατί την ακυρώνει;
-Αν δεν ήταν καλή γιατί την έφερε;
-Ποιο θα είναι το ερώτημα που θα θέσει στο δημοψήφισμα;

“Η κυβέρνηση εκβιάζει το λαό” είπε ο Αντώνης Σαμαρά και τόνισε σε υψηλούς τόνους:
Κινδυνεύει να απορρίψει ο λαός και τη λάθος πολιτική της και τη δανειακή σύμβαση
Δεν απορρίπτουμε τη σύμβαση, απορρίπτουμε τα μέτρα που τη συνοδεύουν.

Ο κ. Παπανδρέου τα ταυτίζει για να δέσει χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό.
Ο κ. Παπανδρέου εκβιάζει. Λέει εδώ που σας έφερα έχετε ανάγκη τη δανειακή σύμβαση και έτσι θέλοντας και μη θα εγκρίνεται και την καταστροφική πολιτική”

“Τα γεγονότα σας έχουν ξεπεράσει” τόνισε απευθυνόμενος προσωπικά προς τον Γ. Παπανδρέου και συνέχισε “μας κάνει μαθήματα ο άνθρωπος που παίζει κορώνα-γράμματα την τύχη της Ελλάδας Καλεί το λαό να απαντήσει με ένα “ναι” ή ένα “όχι” μια δανειακή σύμβαση που δεν γνωρίζει.”

“Μιλάει για εκτροπή χωρίς ντροπή αυτός που αναστάτωσε τις αγορές, αυτός που βλέπει την κυβέρνησή του να φυλλορροεί και δεν μπορεί να πείσει ούτε τους υπουργούς του, αυτός που εκλέχθηκε λέγοντας άλλα” δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζοντας σε σκληρή γλώσσα προσωπικά εναντίον του Πρωθυπουργού λέγοντας πως φοβάται τις εκλογές

“Έχει πια ανατραπεί η παραδοσιακή λογική” είπε σχολιάζοντας τα γεγονότα των παρελάσεων “ο λαός δεν αντιδρά πλέον μόνο κάθε τέσσερα χρόνια” ο λαός έχει κουραστεί, οδηγούν το λαό σε μια άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία “πέρα και πάνω από κόμματα ο λαός διαμαρτύρεται για την ταπείνωση που βιώνει”, είπε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές και πρέπει όπως τόνισε να αφουγκραστούν το λαό και να τον πείσουν ότι το κόμμα πρέπει να δώσει ελπίδα.

“Όταν ζητάμε εκλογές δεν το κάνουμε μόνο γιατί υπάρχει δυσαρμονία λαού-κυβέρνησης αλλά γιατί υπάρχουν πολύ μεγάλοι κίνδυνοι, από τις επιχειρήσεις που η μια μετά την άλλη καταρρέουν μέχρι το ότι δεν κηρύσσουμε την ΑΟΖ”

Υπόσχομαι ότι θα αγωνιστώ για να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους. Δυο οι προτεραιότητες: η ανάκαμψη και η τήρηση της κοινωνικής συνοχής του λαού μας, είπε ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας πως θα ξεκινήσει και ευρωπαϊκή περιοδεία για να στηρίξει αυτή την πολιτική.

“Τώρα πια μετά την ολέθρια πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα η κυβέρνηση τελειώνει” προέβλεψε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε λέγοντας πως “καθήκον μας είναι να ανοίξουμε το δρόμο για το πιο αυθεντικό δημοψήφισμα τις εκλογές. Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ίδιοι. Όλες οι εκτιμήσεις μας επαληθεύθηκαν. Δικαιωθήκαμε, πολλοί το παραδέχονται πλέον δημόσια. Προσπάθησαν να μας βάλουν στο κάδρο της αποτυχίας, αλλά απέτυχαν.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς είπε:
Δεσμεύομαι να τα δώσω όλα για να υπάρξει ανάπτυξη και να προστατεύσω το δημόσιο συμφέρον και την εθνική κυριαρχία μας.
Πρέπει να διώξουμε μια επικίνδυνη κυβέρνηση. Να μην αφήσουμε τον κ. Παπανδρέου να παρασύρει τη χώρα μαζί του στον γκρεμό.
Εμείς δεν “τζογάρουμε” πιστεύουμε στο μέλλον του τόπου. Είμαστε η παράταξη που συσπειρώνει για να χτίσουμε όλοι μαζί το μέλλον του τόπου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε