Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαμαράς: Βγήκαμε από την εντατική, όχι από το νοσοκομείο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

– «Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν, δε θα υπάρξουν άλλα μέτρα» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας
– «Περνάμε δύσκολα, αλλά αποφύγαμε την τραγωδία – Βγήκαμε από την εντατική, όχι από το νοσοκομείο»
– Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής χωρίς να τους κατονομάσει
– «Δύναμη ευθύνης η ΝΔ, δε θα απολογηθεί σε συνιστώσες άκρατου λαϊκισμού» είπε
– Αύριο το ραντεβού της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα, από βδομάδα με τον πρωθυπουργό

Λίγες μέρες πριν από τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έστειλε μήνυμα στους δανειστές πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάει άλλα μέτρα λιτότητας!

«Μπήκαμε στην τελική ευθεία: οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν, δε θα υπάρξουν άλλα μέτρα», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, σε μια ομιλία που άνοιξε το δρόμο προς το συνέδριο του κόμματος, που θα γίνει το καλοκαίρι. Και υποσχέθηκε ότι «μόλις μπούμε στην ανάπτυξη θα υπάρξει και αποκατάσταση των αδικιών»

«Αυτά που περνάει η χώρα είναι δύσκολα, αλλά αυτά που θα περνούσε αν δεν είχαμε κάνει όσα κάναμε θα ήταν πολύ χειρότερα και οδυνηρά, αυτά που θα αντιμετώπιζε η χώρα θα ήταν όχι μόνο ανυπόφορα, θα ήταν τραγωδία. Πρώτος εγώ πονάω και θέλω να βγούμε από την κρίση για να βγουν οι άνεργοι δουλειά, να αποκατασταθούν οι αδικίες», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και με τη φράση «βγήκαμε από την εντατική αλλά δε βγήκαμε από το νοσοκομείο» έστειλε μήνυμα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Ο πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να κατονομάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μας κατηγορούν εκείνοι που τη μία θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια, την άλλη να τα διαπραγματευθούν την άλλη να τα καταργήσουν μονομερώς. Δεν μας πτοούν ούτε οι απειλές τους ούτε οι δημαγωγίες τους», είπε.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως έχει κάνει σημαία του την ανομία, πως διώχνει τις επενδύσεις και ονειρεύεται να κρατικοποιήσει τα πάντα.

«Απέναντί μας είναι εκείνοι που διώχνουν επενδυτές, έχουν κάνει σημαία τους την ανομία, χαϊδεύουν παρανόμους, εκείνοι που μιλούν με πολλά στόματα, εμφανίζονται με πολλά πρόσωπα, εκτός Ελλάδας λένε ότι νόμισμά μας είναι το ευρώ και μέσα λένε άλλα, μας κατηγορούν γιατί έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας ενώ πηγαίνουν έξω και αναζητούν την επιδοκιμασία τους. Μας κατηγορούν εκείνοι που τη μία θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια, την άλλη να τα διαπραγματευθούν την άλλη να τα καταργήσουν μονομερώς. Δεν μας πτοούν ούτε οι απειλές τους ούτε οι δημαγωγίες τους.

«Δεν υπάρχει άποψη να μην την έχουν πει (…) απ’ όλα έχει ο μπαχτσές τους. Μόνο συνέχεια δεν έχουν, ούτε υπευθυνότητα. Όταν μας κουνάνε το δάχτυλο, τους βάζουμε στη θέση τους. ΗΝΔ δεν έχει υποχρέωση να απολογείται σε συνιστώσες άκρατου λαϊκισμού».

‘Εκανε και “φωτογραφική” αναφορά στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως πατριωτισμός και δημοκρατία πάνε μαζί και επικρίνοντας όσους επικαλούνται τη δημοκρατία και περιφρονούν τον πατριωτισμό αλλά και εκείνους που επικαλούνται τον πατριωτισμό και περιφρονούν τη δημοκρατία. «Και οι μεν και οι δε βλάπτουν το ίδιο», είπε.

Ο πρωθυποργός έκανε κι έναν απολογισμό της τρικομματικής κυβέρνησης λέγοντας πως «μαζί με τα άλλα δύο κόμματα σηκώνουμε το βάρος της ανόρθωσης της χώρας». Είπε ότι οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα πέσει, η Ελλάδα δεν θα βρει δανεισμό και ότι θα βγει από την ευρωζώνη. «Τηρήσαμε δύο βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ και πετύχαμε αλλαγή της δανειακής σύμβασης μειώνοντας το χρέος ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής. «Πετύχαμε την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει. Παράλληλα αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ενισχύσαμε την ενότητα στο εσωτερικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην ΑΟΖ σημείωσε ότι για να απελευθερώσουμε τους ενεργειακούς πόρους μας χρειαζόμαστε την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται τους ενεργειακούς πόρους της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς: Δε με τρομοκρατεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Θα επανεξετάσουμε τα μεταλλεία στη Θράκη

“Κίτρινη κάρτα” δείχνει ο Τόμσεν στην κυβέρνηση: “Έχετε μείνει πίσω”

Σκουρλέτης: Κυβέρνηση – τρόικα παίζουν πόκερ με σημαδεμένα χαρτιά

Γυναίκες αποδοκίμασαν Παπούλια και Σαμαρά φωνάζοντας “προδότες” – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Η τρόικα στυλώνει τα πόδια για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με τον Σαμαρά ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή ΑΟΖ!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε