Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαμαράς: «Χρεοκόπησε η φθηνή πολιτική του ΠΑΣΟΚ»

Σαμαράς: «Χρεοκόπησε η φθηνή πολιτική του ΠΑΣΟΚ»

«Και εγώ και η παράταξη, το μήνυμά σας το πήραμε» είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη δευτερολογία του και για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ. Κάλυψη στις κυβερνήσεις Καραμανλή, νέα επίθεση στη Ντόρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας υπογράφοντας το μνημόνιο που οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης και καταστροφής», ενώ μίλησε ξανά για φέουδα και βιλαέτια. «Γυρίσαμε σελίδα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ κόμμα γεμάτο ρωγμές.

«Μας λογάριαζαν τελειωμένους αλλά μας βρίσκουν μπροστά τους», είπε και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν πήρε νωρίτερα μέτρα. «Ο πόλεμος που μας κάνουν και τα δεκανίκια που επιστρατεύουν δείχνει τον φόβο τους για τη ΝΔ. Εκείνοι που υπέγραψαν το μνημόνιο λένε ότι δεν γινόταν τίποτε άλλο, γιατί όμως δεν έπαιρναν μέτρα ηπιότερα και αποτελεσματικότερα νωρίτερα και πριν παραδώσουν τα κλειδιά της διακυβέρνησης της χώρας;».

Επιτέθηκε δε με σφοδρότητα στα «εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ που είπαν ότι ήταν ευθύνη τους να ψηφίσουν το μνημόνιο», «φωτογραφίζοντας» τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Μόνο που τα μέτρα για το ασφαλιστικό και το εργασιακό προβλέπονταν στο μνημόνιο δεν ήξεραν τι ψήφιζαν, η πολιτική δεν είναι φλύαρα χαμόγελα και φτηνές ατάκες στα παράθυρα, η πολιτική είναι πράξη ευθύνης», συμπλήρωσε.

Προσέφερε κάλυψη στην κυβέρνηση Καραμανλή, λέγοντας πως παρά τα λάθη της προηγούμενης πενταετίας, δημοσιονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Βρετανία και η Πορτογαλία. «Δεν κυβερνούσε και εκεί η ΝΔ», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. 

«Το ΠΑΣΟΚ ήθελε να κερδίσει τις εκλογές και τις κέρδισε. Δεν σκέφτηκε πως θα κυβερνήσει με όλα αυτά τα ψέματα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι «χρεοκόπησε η φθηνή πολιτική και ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ», κατηγορώντας επίσης την κυβέρνηση πως δέχτηκε πειθήνια μέτρα που μέχρι πριν από λίγο καιρό καταριόταν.

Επανέλαβε την πρόθεσή του, όταν η Νέα Δημοκρατία επανεκλεγεί την κυβέρνηση να καταργηθεί το μνημόνιο. «Στρατηγική μας είναι να απαλλαχθούμε από το μνημόνιο, αλλά όχι να το καταργήσουμε μονομερώς, αυτό δε γίνεται» είπε. «Όσο είμαστε στο μνημόνιο, η χώρα θα υποβάλλεται σε θυσίες με πενιχρά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ελλάδα μπορεί να βγει από τις δεσμεύσεις του μνημονίου αν στηρίξει την οικονομία της και αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία της και τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα. «Το μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο, εμείς αναζητούμε τρόπο να βγούμε μία ώρα αρχύτερα και να εφαρμόσουμε ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής», είπε και πρόσθεσε πως «δεν αντιδικούμε με το ΔΝΤ». Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι στις 7 Ιουλίου θα ανακοινώσει τις θέσεις του κόμματος για την έξοδο από την οικονομική κρίση. 

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά τόνισε ότι «με το συνέδριό μας γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε κεφάλαιο, αποκαταστήσαμε τις ιδέες μας στην προμετωπίδα του κόμματος εκεί που τους ταιριάζει και όχι στο σεντούκι, προχωρούμε στην οργάνωση ενός σύγχρονου κόμματος όχι σε χαλαρή ένωση από φέουδα και βιλαέτια, φέρνουμε νέο κόσμο χωρίς να περιφρονούμε τους παλιούς αγωνιστές, είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Προβλήματα ενότητας έχει το ΠΑΣΟΚ κόμμα γεμάτο ρωγμές που δημιούργησαν οι αποφάσεις του. Μας λογάριαζαν τελειωμένους και τώρα μας βρίσκουν μπροστά τους». 

«Η πολιτική μας δεν είναι ομπρέλα θαλάσσης που την μετακινούμε στην παραλία πότε αριστερότερα και πότε δεξιότερα για να αγγίξουμε πότε εκείνους που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και πότε κάποιους άλλους. Δεν μετακινούμε την πολιτική μας, την διευρύνουμε, η πολιτική μας χωρά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Δεν είναι εχθροί μας όσοι δεν ψήφισαν τη ΝΔ, πάμε να τους ακούσουμε. Δεν πάμε να πείσουμε μόνο τους κεντρώους, τους δεξιούς ή τους αριστερούς πάμε να μιλήσουμε με όσους θέλουν να ακούσουν κάτι διαφορετικό», είπε αναφερόμενος στο νέο χαρακτήρα της Νέας Δημοκρατίας.

Έκανε ειδική αναφορά έκανε στο μεταναστευτικό: «Θα καταργήσουμε τον μεταναστευτικό νόμο της κυβέρνησης και θα φέρουμε νομοθεσία με ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην επιβραβεύεται η παράνομη μετανάστευση» και προειδοποίησε ότι «θα συνδέσουμε το μεταναστευτικό με την στάση της Τουρκίας. Αν θέλει η Τουρκία να συνεχισθεί η ευρωπαϊκή της πορεία θα πρέπει να σέβεται τις δεσμεύσεις της και στο Αιγαίο και στην Κύπρο».

Ικανοποιημένος από τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου του κόμματος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Η ΝΔ βγαίνει και πάλι μπροστά με δύναμη ενότητα και λόγο εκφράζοντας την κεντροδεξιά, εμείς είμαστε η αυθεντική έκφραση του φιλελευθερισμού» τόνισε ο πρώην υπουργός, επισημαίνοντας πως «δίπλα μας είναι οι δυνάμεις της κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα. Τελειώνουμε με αυτά.

Το 8ο συνέδριό μας ήταν συνέδριο σταθμός στην ιστορία της κεντροδεξιάς. Ήταν ένα συνέδριο πυξίδα για το μέλλον μας. Μια νέα περίοδο ανατέλλει με οδηγό τον Αντώνη Σαμαρά. Προχωράμε μπροστά με τη νέα μεταπολίτευση που οδηγεί στο μετασχηματισμό του κράτους. Η κοινωνία απαιτεί να κινηθούμε γρήγορα. Η κρίση του πολιτικού συστήματος άλλαξε τα κόμματα. Όλοι είμαστε στην πρώτη γραμμή», κατέληξε. 
ΦΩΤΟ NEWSIT
Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώνονται απόψε με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής. Με την ψηφοφορία των συνέδρων θα εκλεγούν περίπου 200 μέλη της Κ.Ε. του κόμματος -που πλέον θα ονομάζεται Πολιτική Επιτροπή- ενώ συμμετέχουν έτσι κι αλλιώς οι βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες κλπ. Συνολικά η ΚΕ θα αριθμεί περί τα 450 άτομα, εκατό λιγότερα από την απερχόμενη. 
ΦΩΤΟ NEWSIT
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ανακοινωθούν το βράδυ. Η Πολιτική Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την επόμενη Παρασκευή για να εκλέξει τον νέο γραμμετέα του κόμματος.
ΦΩΤΟ NEWSIT
Στο συνέδριο συμμετέχουν περίπου 4.300 μέλη εκ των οποίων οι περισσότεροι εξελέγησαν από την βάση του κόμματος. Σε ποσοστό 60% συμμετέχουν για πρώτη φορά στην κορυφαία κομματική διαδικασία. 
ΦΩΤΟ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Σπηλιωτόπουλος: «Οι μέρες θυμίζουν ‘65»
Σκληρή απάντηση Γ. Πεταλωτή στον Α. Σαμαρά
Ντ. Μπακογιάννη: “Ο κ. Σαμαράς ευθύνεται για την παρακμή της ΝΔ”
Γ. Καρατζαφέρης: «Ου γαρ οίδε τι λέγει και τι ποιεί ο κ.Σαμαράς»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε