Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαμαράς: Υπάρχει άλλος δρόμος

Την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποδέσμευση της Ελλάδας από τους όρους του μνημονίου έθεσε ως στόχο της ΝΔ ο Α.Σαμαράς,

παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματός του γιά την έξοδο από την κρίση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η κατεύθυνση που έχει πάρει σήμερα η χώρα «δεν μας βγάζει από την κρίση, αλλά μας βυθίζει περισσότερο στην ύφεση» και κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος κατά 8,8 δισ ευρώ (θα ήταν 9,9% ενώ παρουσιάστηκε στο 13,6%).

  Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι το σχέδιο του κόμματός του περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις, βασίζεται σε μελέτες, περιέχει συγκεκριμένους πίνακες και δε «βαδίζουμε δεξιά και αριστερά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε την κρίση χρέους σε κρίση δανεισμού» υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς και υπογράμμισε ότι η κατεύθυνση που έχει πάρει σήμερα η χώρα «δεν μας βγάζει από την κρίση, αλλά μας βυθίζει περισσότερο στην ύφεση».

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς περιλαμβάνονται:

– Η διασύνδεση νησιών με πράσινες ενεργειακές επενδύσεις

– Η άμεση κατάργηση του καμποτάζ και το άνοιγμα των επαγγελμάτων

– Η ενοποίηση των εισπρακτικών μηχανισμών του Δημοσίου

-Εσωτερικές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων και αναδιάρθρωση του ΟΣΕ.

-Αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων

  “Άκρως απογοητευτική για τον ελληνικό λαό” χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τη σημερινή και “υποτίθεται συγκροτημένη”, όπως είπε, παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από την οικονομική κρίση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για “μαθήματα θεωρητικής οικονομίας” εκ μέρους του αρχηγού της ΝΔ.

    “Είδαμε σε ένα πολύ μεγάλο σίριαλ, ο κ. Σαμαράς να υπερασπίζεται και πάλι την πολιτική της ΝΔ, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τις εσωκομματικές του ισορροπίες και το πρόσφατο παρελθόν της παράταξής του, όταν όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτό που περνάμε σήμερα οφείλεται σε ένα τεράστιο βαθμό στη διακυβέρνηση Καραμανλή”, σημείωσε ο κ. Πεταλωτής.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε