Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σαμαράς: Ζήτησε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική

Σαμαράς: Ζήτησε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική

Το ζητεί παρά το γεγονός ότι η συνταγματική αναθεώρηση αφορά το 2013 και οι όποιες αλλαγές θα ψηφιστούν το 2017.

Θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στη συνταγματική αναθεώρηση, αφού θεωρεί ότι σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να υπάρξει η αναγκαία συναίνεση των δυο κομμάτων σε μερικά καίρια ζητήματα.

Μάλιστα συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. θυμίζουν το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που έγινε τον περασμένο Μάιο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Καρ. Παπούλια, όπου συμφώνησαν πως πρέπει να σε ευρύτατες αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει αναθέσει στον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή, τον κ. Π. Παυλόπουλο την προεδρία μιας μικρής επιτροπής που θα επεξεργαστεί τις «γαλάζιες» προτάσεις.

Σε αυτή την επιτροπή θα συμμετάσχουν και οι βουλευτές και πρώην υπουργοί, οι κκ. Βυρ. Πολύδωρας, Αν.Νεράντζης και Ν. Δένδιας. Ενδιαφέρον όμως έχει και η στάση που θα τηρήσει ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης που πρόσφατα σε ομιλία του τόνισε ότι το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», του οποίου προεδρεύει ετοιμάζει συγκεκριμένη πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης που είναι ο γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ.

Ο κ. Μεϊμαράκης, για τον οποίο πολλοί αναφέρουν ότι ενδέχεται με τη στάση του να προκαλέσει τριβές, έχει επισημάνει ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει να προχωρήσουν μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και είχε φέρει ως παράδειγμα την ανάγκη αλλαγών στην Παιδεία. Παράλληλα είχε ζητήσει να τεθεί το θέμα σε δημόσια διαβούλευση έτσι ώστε η επόμενη βουλή να είναι αναθεωρητική.

Ο κ. Σαμαράς παραμένει ξεκάθαρα αντίθετος με την οποιαδήποτε συζήτηση για αναθεώρηση του άρθρου του Συντάγματος, ώστε να είναι εφικτές ενδεχόμενες απολύσεις στο δημόσιο,

Υπέρμαχος της αναθεώρησης είναι και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλος που τονίζει σε συνομιλητές του: «Σαν πρώτο βήμα κοινής εθνικής πορείας προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού του πολιτικού μας συστήματος και της ανασυγκρότησης της ελληνικής πολιτείας, θα ήταν ο συναινετικός ορισμός της επόμενης Βουλής ως Αναθεωρητικής».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε