Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σαμαράς: Ζητούν θυσίες χωρίς συναίνεση

Για «αλλαγές στο πόδι και θυσίες χωρίς αντίκρισμα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ. Αντ. Σαμαράς, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην εισήγησή του στην επιτροπή επεξεργασίας προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Σαμαράς είπε:

«Η σημερινή μας συνεδρίαση διεξάγεται κάτω από μια βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα. Και αυτό, γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο, που αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως αλλάζει, χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες».

«Οι ώρες είναι κρίσιμες», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι όλοι «κρινόμαστε από το βαθμό της εθνικής μας ευθύνης, μπροστά σε μια προσπάθεια συλλογική, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση, να ισχυροποιήσουμε και πάλι την οικονομία και τη χώρα, να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια νέα, αξιόπιστη, με κύρος και θεσμικά ισχυρή νέα Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η βαθιά κρίση που μαστίζει τη χώρα μας είναι οικονομική, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι βαθιά πολιτική και κοινωνική. Σημείωσε ακόμη ότι μπορεί η δημοκρατία να είναι εμπεδωμένη στην Ελλάδα, αλλά ζητείται η ισχυροποίηση των θεσμών της και η προσαρμογή τους στην εποχή μας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε