Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σαμαράς από το Όσλο: Η ανεργία στην Ελλάδα απειλεί την κοινωνική συνοχή

Σαμαράς από το Όσλο: Η ανεργία στην Ελλάδα απειλεί την κοινωνική συνοχή

Σε παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια του δείπνου μετά την απονομή των Νόμπελ, ο πρωθυπουργός μίλησε για ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής ειρήνης.

Την κατάσταση στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη αναφορά στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, περιέγραψε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε η Σουηδική Ακαδημία στους ευρωπαίους ηγέτες μετά την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπλε Ειρήνης στην ΕΕ.

Ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη βράβευση της ΕΕ έκανε ειδική αναφορά στην κοινωνική συνοχή.«Πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη. Στην Ελλάδα έχουμε 58% ανεργία στους νέους ανθρώπους και αυτό απειλεί την κοινωνική συνοχή, είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα πολιτικού εξτρεμισμού και αν αυτό συνεχιστεί μπορεί να πλήξει την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός.

Στο γεύμα εκτός του κ. Σαμαρά μίλησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Εντα Κένι.

Διαβάστε

Η ΕΕ πήρε το Νόμπελ Ειρήνης και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

Διχασμένη και διαιρεμένη η ΕΕ των 500 εκατομμυρίων ψυχών παίρνει το Nobel Ειρήνης

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε