Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σαμαράς για τρόικα: Είναι εκτός πραγματικότητας

Σαμαράς για τρόικα: Είναι εκτός πραγματικότητας

Η εμπλοκή στις συζητήσεις κυβέρνησηςτρόικας, που κράτησε τους τροϊκανούς περισσότερο στην Ελλάδα, είναι δεδομένη. Λίγο πριν το ραντεβού τους, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορεί τους δανειστές πως ζουν στον… κόσμο τους!

«Η τρόικα στο κορυφαίο επίπεδο θα πρέπει να καταλάβει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και ότι το μείζον θέμα είναι η ανεργία. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Δε μπορούν να συμπεριφέρονται σα να μην έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Επιπλέον, εμείς δε ζητάμε χάρες, εφαρμόζουμε όσα έχουμε συμφωνήσει αλλά και εκείνοι θα πρέπει να δείξουν ευελιξία», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός σε συνεργάτες του σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Θέμα της Κυριακής.

Το… ξέσπασμα του Αντώνη Σαμαρά έρχεται στο φως λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας αλλά μερικές μέρες πριν οι εκπρόσωποι των δανειστών δουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Το ραντεβού των τροϊκανών με τον Αντώνη Σαμαρά θα κρίνει και όλα τα «καυτά» ανοιχτά ζητήματα, όπως οι απολύσεις στο δημόσιο και οι ρύθμιση για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ληξιπρόθεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στουρνάρας για τρόικα: Θα τα βρούμε, πάντα υπάρχει λύση

Σαμαράς: Βγήκαμε από την εντατική, όχι από το νοσοκομείο

Σκουρλέτης: Κυβέρνηση – τρόικα παίζουν πόκερ με σημαδεμένα χαρτιά

Γκρίνια τρόικας για φορολογικά έσοδα, Δημόσιο και αποκρατικοποιήσεις – Τόμσεν: “Έχετε μείνει πίσω”

Η τρόικα στυλώνει τα πόδια για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Κουβέλης: Η ελληνική κοινωνία εξάντλησε τα όριά της, δεν αντέχει άλλα μέτρα

Απολύσεις στο Δημόσιο: Γιατί επιμένει τόσο η τρόικα; Ποιοί έχουν μετρήσει 7.200 επίορκους;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε