Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σαμαράς: η χώρα χρειάζεται ανάκαμψη – Η συνάντηση με Παπούλια και το ταξίδι στις Βρυξέλλες

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για κρίσιμες στιγμές, όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά για ολόκληρη της Ευρώπη έκανε λόγο αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ο αρχηγός της Ν.Δ. Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη αλληλεγγύης εντός της Ένωσης, αλλά και αλλαγής της πολιτικής στη χώρα ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και να μπορέσει η χώρα να επιτύχει τους στόχους που έχει αναλάβει.

Το επιτελείο της Ν.Δ. τονίζει πως το αδιέξοδο του ΠΑΣΟΚ και η αδυναμία διακυβέρνησης θα φέρει το κόμμα σύντομα στην εξουσία και με αυτή την προοπτική πάει λένε τώρα ο Α. Σαμαράς στις Βρυξέλλες και στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Με την Ευρώπη διασπασμένη, με πολλές χώρες χολωμένες ειδικά από τη “συνταγή” Μέρκελ για την έξοδο από την κρίση χρέους, η Ν.Δ. πιστεύει πως ο Α. Σαμαράς θα έχει συμμάχους όταν θα μιλήσει για “επαναδιαπραγμάτευση, αλλαγή των όρων του Μνημονίου και άλλη συνταγή”. Ο τόπος χρειάζετασι ανάκαμψη, είπε ο Αντώνης Σαμαράς που δήλωσε με νόημα πως πλέον υπάρχουν κορυφαίες φωνές στην ευρώπη που συμφωνούν μαζί μας.

Από τη Συγγρού λέγεται ότι και αυτή τη φορά οι κεντροδεξιοί αρχηγοί των κομμάτων Ισπανίας, Ιρλανδίας θα στηρίξουν τις απόψεις του και ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει πλέον την ευκαιρία να τονίσει πως όπως στην Ιρλανδία ακολουθήθηκε άλλη γραμμή κυρίως στην κατεύθυνση μείωσης φόρων έτσι και στην Ελλάδα τα δεδομένα πρέπει να αλλάξουν.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αντιταχθεί στην προοπτική να υπάρξει μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και θα σταθεί ιδιαίτερα στο θέμα της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων και της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η Συγγρού έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ο Α. Σαμαράς δεν πάει στις Βρυξέλλες με τον Πρωθυπουργό, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο αρχηγός της Ν.Δ. πάει να συζητήσει την επόμενη μέρα.

Διαβάστε επίσης:
Στο όριο των 153 βουλευτών το ΠΑΣΟΚ – Εξελίξεις από … Δευτέρα;

Βλέπει Παπούλια στις 12:00 ο Σαμαράς – Θα ζητήσει εκλογές;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε