Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σαμαράς στον Guardian: “Το φάρμακο που δόθηκε στην Ελλάδα δεν έχει αποτελέσματα”

Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ φιλοξενει η βρετανική εφημερίδα, στην οποία ο κ. Σαμαρας δηλώνει πως υπάρχει κίνδυνος «να σκοτωθεί πρώτα η οικονομία πριν σκοτωθεί το έλλειμμα».

Τη ριζική διαφωνία του με το “φάρμακο” θεραπείας που έχει δοθεί στην Ελλάδα εκφράζει σε συνέντυεξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο Αντώνης Σαμαρας.

“Το φάρμακο που δόθηκε στην Ελλάδα δεν έχει αποτελέσματα” λέει ο πρόεδρος της ΝΔ παραθέτοντας το μπαράζ φορολογικών μέτρων, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μειώσεων που απαιτήθηκαν από την τρόικα σε αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας. “Τα μέτρα λιτότητας δεν δουλεύουν, οι θυσίες που κάνει ο κόσμος δεν αποδίδουν. Εν ολίγοις η θεραπεία είναι τόσο ισχυρή που ελλοχεύει ο κίνδυνος θανάτωσης της οικονομίας πριν από την εξάλειψη του ελλείμματος”

Ο κ. Σαμαρας επισημαίνει επίσης οτι η βελτίωση των όρων δανεισμού της Ελλάδας πριν από τρεις μήνες θεωρήθηκε καλή είδηση τότε, αλλά τελικά η κρίση χειροτέρεψε.

“Είναι τρομερό να βλέπεις να επαληθεύεται η πρόβλεψή σου ότι η χώρα σου θα στραγγιχτεί. Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει κανένα φως στην άκρη του τούνελ…είναι σαν να σου ζητούν να βαδίσεις στην Σαχάρα χωρίς ελπίδα” λέει ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε κάτι που είναι εναντίον του καλού της Ελλάδας” λέει ο Αντώνης Σαμαρας. “Μοναδικό μου κριτήριο είναι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Γνωρίζω ότι οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί ηγέτες είναι εκνευρισμένοι και αμήχανοι, ξέρω επίσης ότι ακόμα δεν συμφωνούν μαζί μου. Η Ελλάδα έχει να διανύσει ακόμα μεγάλη απόσταση για να λύσει το πρόβλημα του χρέους. Είναι ένας δύσκολος δρόμος που θα πάρει χρόνια….”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε