Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Σαμαράς: συνονθύλευμα από συνιστώσες της γκρίνιας ο ΣΥΡΙΖΑ

Σαμαράς: συνονθύλευμα από συνιστώσες της γκρίνιας ο ΣΥΡΙΖΑ

Θα τη θυμόμαστε πάντοτε αυτή την ημερομηνία καθώς σήμερα ορκίζεται μια Βουλή που διαλύεται αύριο, είπε αρχίζοντας την ομιλία του στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Κάλεσμα για μια νέα μάχη έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. επικαλούμενος και τη νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές.
Το δίλημμα των εκλογών είναι η παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, περιγράφοντας ως σενάριο τρόμου την έξοδο και την απομόνωση της χώρας.

“Είμαστε οι πρώτοι που ξεκαθαρίσαμε ότι το μνημόνιο δεν έβγαινε” είπε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι επιλέχθηκε η στήριξη της νέας δανειακής σύμβασης για τη σωτηρία της χώρας.
“Είμαστε απέναντι με όσους επιχειρούν να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ”, τόνισε, κατηγορώντας τους πολιτικούς αντιπάλους για αλαζονεία.

“Τρόμαξαν από τη δύναμη που απέκτησαν” είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ Σαμαράς μιλώντας για ένα συνονθύλευμα από συνιστώσες καυτηριάζοντας το γεγονός της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να μετέχει σε μια κυβέρνηση, λέοντας πως ήταν είτε ο φόβος, είτε από αλαζονεία.

“Είναι συνασπισμός από συνιστώσες της γκρίνιας είναι ανίκανοι να βγάλουν τη χώρα από την κρίση” ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως μόνον η Ν.Δ. μπορεί να εγγυηθεί την πορεία της χώρας.

Κάποιοι είναι έτοιμοι να ρισκάρουν την έξοδο από την Ευρώπη, συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως η Ν.Δ. επιθυμεί να αλλάξει τα πάντα και για να αλλάξει η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη.

Η καταγγελία του μνημονίου που επικαλούνται κάποιοι θα σήμαινε τουλάχιστον 50% πτώση του βιοτικού επιπέδου, ένα ασταθές περιβάλλον και αδυναμία της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας τέτοιες προτάσεις ως εφιάλτη.
Αντίθετα όπως είπε η Ν.Δ. προτείνει την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής του μνημονίου.

“Ελπίδα δεν μπορούν να δώσουν ούτε αυτοί που οδήγησαν στα αδιέξοδα, ούτε εκείνοι που απειλούν με καταστροφή” ανέφερε ο κ. Σαμαράς για να τονίσει πως το σχέδιο της ΝΔ είναι αυτό που προσφέρει την ελπίδα εξόδου της χώρας από την κρίση.

Ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά σε μέτωπο φιλελεύθερων δυνάμεων τονίζοντας πως οι δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτές τις ιδέες ολοένα γίνονται περισσότερες.

Η αναφορά αυτή σε φιλελεύθερες δυνάμεις έκανε πολλούς να μιλήσουν για το πρώτο επίσημο άνοιγμα προς την κ. Μπακογιάννη, αν και δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά σε ονόματα.

Διαβάστε επίσης:
Οι επιστροφές στη Ν.Δ. και το παρασκήνιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε