Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σαμαράς: θα εμποδίσω πάση θυσία το δημοψήφισμα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Ν.Δ.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και να μπει έτσι η χώρα σε περιπέτειες φάνηκε ο Αντώνης Σαμαράς που τόνισε ότι θα το κάνει “με κάθε τρόπο” αφήνοντας με τον τρόπο αυτό ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο ακόμη και αυτό που αν και από πολλούς χαρακτηρίστηκε ακραίο ήταν από τα πρώτα πράγματα που μελέτησαν τα στελέχη της Ν.Δ.

Πληροφορίες λένε πως τα στελέχη της Ν.Δ. μετά το πρώτο σοκ που προκάλεσε η εξαγγελία δημοψηφίσματος άρχισαν να συζητούν όλα τα σενάρια αντίδρασης.
Ένα από αυτά ήταν όπως είπε υψηλόβαθμο στέλεχος το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση από τη συζήτηση στη Βουλή και αμέσως μετά να ακολουθήσει παραίτηση των βουλευτών ώστε να προκληθούν εκλογές.
“Ήρθα να σας πω ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχω την ιστορική ευθύνη με κάθε τρόπο να κάνω ότι απαιτείται προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας μας να μην μπει σε περιπέτειες είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια τα οποία υπάρχουν τουλάχιστον εμάς να μην μας βρουν συνεργούς.” δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς αναθερμαίνοντας τα σενάρια περί παραίτησης των βουλευτών της Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Σαμαράς τόνισε επαναλμβάνοντας δύο φορές τη φράση “πάση θυσία” τους τυχοδιωκτισμούς της Κυβέρνησης.

Για αύριο έχει οριστεί η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. και πλέον θεωρείται δεδομένο ότι εκεί ο Α. Σαμαράς θα ξεκαθαρίσει τη στάση του κόμματος και τις επόμενες κινήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «αδίστακτο και επικίνδυνο», κατηγορώντας τον πως «αφού δεν έκανε τη ΝΔ συνένοχό του, προσπαθεί να κάνει συνένοχό του, τον ελληνικό λαό», εκβιάζοντας ακόμη και την ίδια την κοινοβουλευτική του Ομάδα.

«Ο κ. Παπανδρέου είναι αδίστακτος και επικίνδυνος. Σαν κέρμα στον αέρα πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη. Λέει στον Ελληνικό λαό, ότι «αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη!», αναφέρει δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη.

«Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της.

Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον Ελληνικό λαό.

Δεν μπορεί να κυβερνήσει. Και τώρα αντί να αποχωρήσει έντιμα, δυναμιτίζει τα πάντα. Και διακινδυνεύει τα πάντα. Είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει.

Λύση υπάρχει: Εκλογές τώρα! Είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο «δημοψήφισμα». Ο,τιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα», καταλήγει η δήλωση Μιχελάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι θα γίνει αν παραιτηθούν οι βουλευτές της ΝΔ

Γ. Παπανδρέου:”Θα γίνει δημοψήφισμα για τη νέα συμφωνία” – Θα ζητήσει αύριο ψήφο εμπιστοσύνης για τις επόμενες αλλαγές

“Στον αέρα” για τρεις μήνες η Ελλάδα

Την Παρασκευή η ψήφος εμπιστοσύνης – Κανονικά στη συζήτηση η ΝΔ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε