Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σαχινίδης: “Οι μισθοί Βουλγαρίας, δε θα βοηθήσουν” – Και γιατί τους μειώνουν τότε;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι νέες μειώσεις στους μισθούς δε θα προσφέρουν τίποτα είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών. Αλλά δεν είπε ότι δε θα γίνουν κιόλας…

Αν όλα πάνε καλά, αν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, αν, αν, αν… Μια κυβέρνηση που περιμένει πότε θα γίνουν εκλογές, μια κυβέρνηση σε κατάσταση αποσύνθεσης που μιλά μόνο με υποθέσεις.

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες βλέπουν κάθε μήνα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τα εισοδήματά τους να μειώνονται, άκουσαν σήμερα τον υπουργό Οικονομικών να λέει ότι «με το να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας δεν θα λυθεί το πρόβλημα». Αλλά το… τσεκούρι εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια των μισθωτών. Και η απειλή για τρίτο πακέτο στήριξης έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της.

Για να μην «αναγκαστεί» η κυβέρνηση να μας κάνει… Βουλγαρία, πρέπει να τηρήσουμε όσα έχουν υπογραφεί. «Αν προχωρήσουμε στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης, ενώ μειώνεται ο κίνδυνος για νέα μέτρα και νέες περικοπές», είπε ο κ. Σαχινίδης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και ΑΝ τα κάνουμε όλα σωστά και ΑΝ «όλα πάνε καλά, το 2013 περιμένουμε και προσδοκούμε τη στροφή της χώρας στην ανάπτυξη».

«Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές για να πάρει μπροστά η οικονομία» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο νέων εκλογών αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, τονίζοντας ότι «δε θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη».

Εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το μέγεθος των ελληνικών καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού, είπε πως ξεκινούν οι συνομιλίες με την Ελβετία για το θέμα και σημείωσε ότι μπορεί και πριν τις εκλογές να υπογραφεί η συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων. «Αυτή τη στιγμή γίνονται έλεγχοι και διασταυρώσεις, για να δούμε ποιες είναι οι κινήσεις λογαριασμών για εισοδήματα που δεν φορολογήθηκαν στην Ελλάδα», επισήμανε.

Όσο για τους ομολογιούχους: «Το PSI είναι ακόμα σε εξέλιξη. Πρέπει να προστατέψουμε τη χώρα από νομικές επιπλοκές».

Επανέλαβε δε ότι «είμαστε σε διάλογο με την τρόικα και τις τράπεζες για τυχόν ρυθμίσεις σε δανειολήπτες» και… μάλωσε όσους «χαϊδεύουν αυτιά» μιλώντας για μείωση δανείων στεγαστικών ή καταναλωτικών, χωρίς να έχουν τεκμηριωμένη θέση.

Τέλος, ανέφερε ότι με πράξη του υπουργικού συμβουλίου θα αποφασιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε